Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεύτερη βιντεοσκόπηση στο ναυάγιο

Διενέργεια συμπληρωματικής πραγματογνωμοσύνης στο κουφάρι του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», που βρίσκεται στα ανοιχτά της Πάρου, διατάχτηκε από τον εφέτη - ανακριτή Ν. Καραδημητρίου, που έχει αναλάβει τη δικαστική πλευρά της υπόθεσης του ναυαγίου. Ετσι, δύο πραγματογνώμονες δύτες θα πραγματοποιήσουν εκ νέου βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση του πλοίου.Παράλληλα, ο εφέτης - ανακριτής θα προχωρήσει από σήμερα - όπως όλα δείχνουν - στην κλήση νέων μαρτύρων για να καταθέσουν για την υπόθεση του ναυαγίου.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Καραδημητρίου ζήτησε από τους δύτες - των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά, λόγω του απορρήτου της ανακριτικής έρευνας - να εξεταστούν έντεκα βασικά σημεία για την κατάσταση του πλοίου. Ανάμεσα σε αυτά είναι, τα εξωτερικά μέρη του, οι σωσίβιες βάρκες και τα σωστικά μέσα του, οι πόρτες των στεγανών, η κατάσταση των χώρων του μηχανοστασίου, τα χειριστήρια μηχανής και ηλεκτρομηχανής. Επίσης θα καταγραφεί, με βάση τις οδηγίες του εφέτη - ανακριτή, η εικόνα της γέφυρας.

Το τελικό πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης θα βγει από τους αρχικά ορισθέντες πραγματογνώμονες Ηλ. Στεφανάκο και Δ. Μανιό, στους οποίους και θα παραδοθεί το υλικό της βιντεοσκόπησης που θα συγκεντρώσουν οι δύο δύτες.

Ονομαστική μήνυση κατά των υπευθύνων της MFD

Σε μήνυση κατά του προέδρου της «Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφιν» (MFD) Κ. Κληρονόμου, του αντιπροέδρου της Π. Σφηνιά και των στελεχών της Ν. Βικάτου και Ι. Λεφάκη, προχώρησε χτες ο Μ. Καλαργηρός, γιος του Αντώνη και της Μαρίας - Ρόζας που πνίγηκαν στο ναυάγιο. Η μήνυση, επίσης, στρέφεται κατά των Β. Γιαννακή και Αν. Ψυχογιού - πλοιάρχου και υποπλοιάρχου, αντίστοιχα, του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» - καθώς και παντός άλλου υπευθύνου αξιωματικού ή μέλους του πληρώματος του πλοίου. Αποδέκτες της παραπάνω μήνυσης είναι και ο υπεύθυνος επιθεωρητής του Ελληνικού Νηογνώμονα, οι υπεύθυνοι διευθυντές και επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, αλλά και κάθε άλλος ηθικός αυτουργός ή συναυτουργός. Σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της μητρικής εταιρίας του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», της MFD, προχώρησε χτες ο 19χρονος διασωθείς του ναυαγίου, φοιτητής Στ. Λιβιεράτος, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη, που φτάνει μέχρι τα 100 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ