Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η δημοτικότητα των εκπροσώπων του κεφαλαίου

Διαβάσαμε και αντιγράφουμε από την εφημερίδα «International Herald Tribune»: «Ο Μπερλουσκόνι απολαμβάνει την παντοδυναμία του, η οποία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο λόγος; Κατέχει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας και σήμερα διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιου χρήματος για τη διάσωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Σχολιάζοντας την ενδυνάμωση της εξουσίας του Μπερλουσκόνι - που άλλοι τη θεωρούν επικίνδυνη και άλλοι σωτήρια τις δύσκολες αυτές ώρες - η ίδια εφημερίδα παραθέτει ένα ρητό που λέει ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες Ιταλών, αυτοί που δουλεύουν για τον Μπερλουσκόνι και αυτοί που πρόκειται να δουλέψουν γι' αυτόν».

Είναι προφανές, ότι ο συντάκτης της εφημερίδας έχει υπόψη τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος (από τους φόρους των εργαζομένων) που άρχισαν να μοιράζουν ο Μπερλουσκόνι, όπως και οι κυβερνήτες των άλλων 26 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με βάση το σχέδιο της ΕΕ για τη «σωτηρία» των ευρωπαϊκών τραπεζών από την κρίση.

Τι να πει κανείς. Το να χαρακτηρίσουμε την αύξηση της δημοτικότητας εκείνων που εντείνουν τη ληστεία των εργαζομένων για να στηρίξουν την κερδοσκοπική ασυδοσία των τραπεζιτών και άλλων εκμεταλλευτών με το «και μη χειρότερα» είναι λίγο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ