Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οξύνει την αντιπαράθεση για να συγκαλύψει τις ευθύνες τους

Πεδία «δόξης λαμπρά» για να οξύνει την αποπροσανατολιστική του αντιπαράθεση με τη ΝΔ βρήκε το ΠΑΣΟΚ τόσο με την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου όσο και με την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ανεβάζοντας τους φραστικούς τόνους ο Γ. Παπανδρέου αλλά και κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίωξαν χτες να μετατρέψουν το τεράστιο σκάνδαλο με τη λεηλασία της δημόσιας περιούσιας σ' ένα παιχνίδι εντυπώσεων που θα το αξιοποιήσουν στη δικομματική κόντρα για την εξουσία, επιδιώκοντας κυρίως να συγκαλύψουν ότι η εκχώρηση δημόσιας γης στα μοναστήρια φέρει και την υπογραφή και του ΠΑΣΟΚ.

Σ' αυτή τη συντονισμένη επιχείρηση της Χαριλάου Τρικούπη εντάσσεται η χτεσινή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου από το βήμα της βουλής, που έκανε λόγο περί «πάνδημης απαίτησης για αλλαγή», επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν «υπερασπιστή» της «διαφάνειας». Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης «ομολογία ενοχής» και «ομολογία απώλειας της πλειοψηφίας στη Βουλή που έρχεται μετά από την απώλεια της πλειοψηφίας στην κοινωνία».

Ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ, αναφέροντας ότι «δεν αντέχει την αλήθεια, τράπηκε σε φυγή, θίγοντας τους θεσμούς του κοινοβουλίου» και πρόσθεσε ότι στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου το ΠΑΣΟΚ «ανέλαβε τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της διαφάνειας, της αλήθειας, της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε κάθε τι για να κωλυσιεργήσει». Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά απέκρυψε ότι το ΠΑΣΟΚ αρχικά επιχείρησε να κρύψει τις δικές του πολιτικές ευθύνες απορρίπτοντας την εξεταστική επιτροπή και ότι μόνο μετά από τη γενική κατακραυγή άλλαξε θέση.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Ρουσόπουλου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «άλλη μία παραίτηση υπουργού κατόπιν εορτής,(...) χωρίς ανάληψη πολιτικής ευθύνης. (...) Και βέβαια παραμένουν στις θέσεις τους αυτοί που υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις πράξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οπως παραμένει στη θέση του και ο ενορχηστρωτής της συγκάλυψης υπουργός Δικαιοσύνης».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας παράλληλα να απαντήσει στις προχτεσινές καταγγελίες του Θ. Ρουσόπουλου στη Βουλή για την «οικονομική ενίσχυση» από υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προς τη Μονή Βατοπεδίου, δεν τις αρνήθηκε, αλλά είπε ότι έγιναν με «προγράμματα που χρηματοδοτούνται με απόλυτη διαφάνεια και στα οποία συμμετέχει και η ΕΕ». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει τίποτα το «μεμπτό» στο «χορό» των εκατομμυρίων που είχε στηθεί με κοινοτικά κονδύλια που κατευθύνθηκαν προς τις Μονές του Αγίου Ορους...

Επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «πρωτοφανή, προσωπική, ανοίκεια» την επίθεση του Θ. Ρουσόπουλου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι «θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει τον αριθμό των σπιτιών που έχει ο ένας πολιτικός και ο δεύτερος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ