Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Με κοινή «γραμμή» για το από κοινού σκάνδαλο

«Δεν παραπλανήθηκα ούτε απ' τον Εφραίμ ούτε από κανέναν άλλο, όπως λέει ο κ. Σανιδάς. Γνώριζα απολύτως τι υπέγραφα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά από τη στιγμή που το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα αποφασίσει υπέρ της μονής Βατοπεδίου, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη από κανένα μέλος του. Τι άλλα περιθώρια είχα; (...). Με ρωτάτε αν θα το ξανάκανα. Με τέτοια απόφαση Γνωμοδοτικού στα χέρια μου, πάλι θα ήμουν υποχρεωμένος να βάλω την υπογραφή μου».

*

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι του πρώην υπουργού κ. Δρυ και έγιναν την περασμένη Κυριακή στην «Ελευθεροτυπία».

Οπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, τα λεγόμενα του κ. Δρυ περί «Γνωμοδοτικών Συμβουλίων» κλπ., συνιστούν μια «υπερασπιστική γραμμή» που δεν αφορούν μόνο στον ίδιο. Οι ισχυρισμοί του είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα και των υφυπουργών της ΝΔ που, επίσης, εμπλέκονται στην υπόθεση. Ούτε λίγο ούτε πολύ εκείνο που μοιάζει να υποστηρίζει ο πρώην υπουργός είναι ότι «και μεις, του ΠΑΣΟΚ, και οι άλλοι, της ΝΔ, υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε λόγω των γνωμοδοτήσεων»...

Φαινομενικά δείχνει κομματάκι παράδοξο τέτοιου είδους «κάλυψη», έστω και ακουσίως, να παρέχεται στα στελέχη της ΝΔ από έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς το βάρος που έχει ρίξει στην υπόθεση η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται περί «λάθους» ή για μια στενά προσωπική γραμμή του κ. Δρυ. Στην ουσία, οι ισχυρισμοί του είναι απολύτως υπαγορευμένοι από το γεγονός ότι ο μόνος τρόπος που, τελικά, διαθέτουν τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στην υπόθεση του Βατοπεδίου, είναι να θέσουν υπό την «προστασία» τους και τους συναδέλφους τους της ΝΔ.

Εν ολίγοις: είναι τόσο εξόφθαλμα ένοχοι σε επίπεδο πολιτικών ευθυνών για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, ώστε είναι αναγκασμένοι - και οι της ΝΔ και οι του ΠΑΣΟΚ - να αναπτύσσουν περί της «αθωότητάς τους» την... ίδια επιχειρηματολογία. Η επιλογή τους συνιστά «μονόδρομο». Ενας «μονόδρομος» αδύνατον να παρακαμφθεί από τη στιγμή που τα σκάνδαλα δεν είναι ούτε μόνο «γαλάζια», ούτε μόνο «πράσινα», αλλά, όπως στην περίπτωση του Βατοπεδίου, είναι «γαλαζοπράσινα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ