Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,
Αυταρχικό παραλήρημα

Αποκαλυπτική η παρέμβαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

Σε ένα αυταρχικό παραλήρημα επιδόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας «ιδιώνυμα», απαγόρευση διαδηλώσεων, «ειδικά δικαστήρια», κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν ήταν δολοφονία ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, που οδηγεί στην απαξίωση της αστυνομίας, ζητώντας «να επιστρέψει η ευνομία στην Ελλάδα». Ειδικά για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου ανέφερε πως «δε θα αφήσουμε την παραποίηση των γεγονότων να μας λοξοδρομήσουν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην έχει ενοχές», αφού «βγάζει η βαλλιστική σήμερα άλλα πράγματα».

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση «να κάνετε χρήση του άρθρου 11» που αφορά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Συνέχισε, λέγοντας «καταργήστε το άσυλο» ζητώντας στα πανεπιστήμια «να υπάρχει εισαγγελέας, που θα εκλέγει η σύγκλητος» προσθέτοντας πως στο παρελθόν «το ΠΑΣΟΚ ύψωσε το ανάστημά του, μπήκε στο Πολυτεχνείο και συνέλαβε 504». Οσον αφορά τα σχολεία, ζήτησε «να επαναφέρετε το άρθρο 4 του Ευάγγελου Γιαννόπουλου», ώστε να ισχύει η απόλυτη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μαθητών για τη λήψη αποφάσεων. Παράλληλα, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε πως «πρέπει να πάμε σε ειδικά δικαστήρια», δηλαδή «ειδικής μορφής δικαστήρια που να δικάζουν τους κουκουλοφόρους». Επίσης, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει «ιδιώνυμο η κουκούλα. Οποιος φοράει κουκούλα από το αυτί στον εισαγγελέα. Μην φοβάστε τον όρο ιδιώνυμο», καθώς και «να αντιγράψετε το νόμο των σοσιαλιστών στη Γερμανία για όταν πλησιάζει κουκουλοφόρος τον αστυνομικό». Επίσης ...προέβλεψε ατομικές αντιδράσεις απέναντι στις κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «η αυτοδικία έρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ