Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ανακάλυψε τη «μεγάλη στροφή της ιστορίας»

...στο διά ταύτα όμως, προτείνει στην κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους κινητοποιούμενους

Αποκαλυπτική ως προς τις ...διεξόδους που προτείνει ο ΣΥΝ για τα προβλήματα της νεολαίας ήταν η χτεσινή ομιλία του προέδρου του Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή. Αν και δεν τσιγκουνεύτηκε τις μεγαλοστομίες για τις κινητοποιήσεις των ημερών, μιλώντας για ένα «καινούργιο κίνημα» και «μεγάλη στροφή της ιστορίας» στο ...διά ταύτα αναμάσησε προτάσεις που έχουν γίνει ήδη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ πρότεινε έναρξη διαλόγου της κυβέρνησης με τους μαθητές και διάλογο για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας!

Αναφερόμενος στο κόμμα του, ο Α. Αλαβάνος υποστήριξε πως «όπως και η νεολαία αμφισβητούμε, δεν είμαστε μέσα στο σύστημα», προσθέτοντας ότι «οι νέοι έχουν συναισθήματα, θέλουν δικαίωση, θέλουν αλλαγή στην αστυνομία». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε έναρξη διαλόγου, ζητώντας «να πείτε ότι θα συζητήσετε με εκπροσώπους των μαθητικών συλλόγων». Επίσης, πρόσθεσε την έκκλησή του «προχωρήστε σε μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία», ζητώντας «ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια»! Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη «δημοκρατική αναδιοργάνωση της αστυνομίας» και αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών ο Α. Αλαβάνος είχε καταθέσει πρόταση για διακομματική επιτροπή, όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συνεπής στις συμβουλές που του δίνονται από τους δημοσκόπους του, φρόντισε να επιτεθεί και πάλι προς το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «ακούσαμε την κ. Μπακογιάννη να χρησιμοποιεί τις ίδιες λέξεις με την κ. Παπαρήγα», ενώ συνεχίζοντας τη λογική του ακροβασία πρόσθεσε πως «ακούμε ότι είμαστε οπορτουνιστές από το ΚΚΕ και από τη ΝΔ ότι είμαστε καιροσκόποι», για να καταλήξει στο «ακούμε τον κ. Καρατζαφέρη να δίνει συγχαρητήρια στο ΚΚΕ και στη συνέχεια να προτείνει ιδιώνυμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ