Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μάθημα ΣΕΠ από τους επιχειρηματίες!

Γρηγοριάδης Κώστας

Με πολλές παρεμβάσεις του από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ευ. Στυλιανίδης έχει κάνει σαφές ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει βάρος στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΣΕΠ) και σε παράλληλες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού της νεολαίας. Και μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι αυτά τα κάνει προκειμένου να βρίσκουν πιο εύκολα οι νέοι δουλειά, γιατί είναι αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι για την ανεργία στον καπιταλισμό φταίει η ...έλλειψη ενημέρωσης των νέων! Μέσω του ΣΕΠ θέλει να φτιάξει το προφίλ των νέων εργαζομένων, που θα χρεώνουν στην ατομική τους ευθύνη και τις δικές τους επιλογές την εργασιακή τους ανασφάλεια, θέλει να φτιάξει εργαζόμενους έτοιμους να σκύψουν το κεφάλι με την πρώτη ευκαιρία, έτοιμους να απεμπολήσουν δικαιώματα, με άλλα λόγια ...εργαζόμενους όπως ακριβώς τους θέλουν οι εργοδότες.

Και ποιος θα ήταν καλύτερος να τα διδάξει αυτά στους νέους από ...τους ίδιους τους εργοδότες!

Γι' αυτό και το υπουργείο παραδίδει κομμάτια του ΣΕΠ στους ίδιους τους επιχειρηματικούς ομίλους, να τα σχεδιάσουν και να τα πλασάρουν στα σχολεία. Πριν λίγο καιρό είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με 8 ιδρύματα που αντιπροσωπεύουν επιχειρηματικούς κολοσσούς, γι' αυτό το λόγο και τώρα ...έχει τα πρώτα αποτελέσματα: Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσαν ένα πρώτο «πακέτο» σε μορφή ενημερωτικών DVD για μια σειρά επαγγέλματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, από το ίδρυμα Λαμπράκη (με χορηγία και του ομίλου Λαυρεντιάδη).

Γονείς και μαθητές πρέπει να τα επιστρέψουν όλα αυτά από κει που ήρθαν. Τσακίζοντας την πολιτική των κομμάτων που θέλουν την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση θεμέλιο λίθο της αμορφωσιάς των παιδιών του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ