Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτοψία στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος

Αυτοψία στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, διενεργήθηκε το πρωί της Κυριακής παρουσία του 9ου τακτικού ανακριτή, Φώτη Βλάχου, εισαγγελέα Πρωτοδικών, στελεχών της Αστυνομίας, εκπροσώπων της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής, καθώς και των τεχνικών τους συμβούλων.

Η βλητική έρευνα του πεδίου και η τεχνική αναπαράσταση του συμβάντος κράτησε περίπου 3 ώρες. Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις των αποστάσεων, εντοπίστηκαν γωνίες ενδεχόμενης πρόσπτωσης και ανάκλασης, ενώ πάρθηκε υλικό από διάφορα σημεία τα οποία θα συγκριθούν με τα υπάρχοντα ευρήματα. Στα τελευταία έχουν ανιχνευθεί στοιχεία συμβατά με οικοδομικό υλικό. Στις εργαστηριακές εξετάσεις στη βολίδα που έπληξε τον 15χρονο, έχουν βρεθεί εγχαράξεις με χημικά στοιχεία, όπως αλουμίνιο, νάτριο, πυρίτιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Η πλειονότητα των σωματιδίων που έχουν σφηνωθεί στη βολίδα βρίσκεται σε πυριγενή και μεταμορφωμένα πετρώματα.

Κάποιο από αυτά και συγκεκριμένα η χαλαζιακή άμμος χρησιμοποιείται σε εργοστάσια τούβλων και γυαλιού. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη διαδικασία της αυτοψίας μελετώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας παρουσία του ανακριτή της υπόθεσης, προκειμένου να συνταχθεί πόρισμα. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, η βολή του ειδικού φρουρού ήταν ευθεία σε ανθρώπινο ύψος ή λίγο παραπάνω.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Τσοβόλας, συνήγορος πολιτικής αγωγής, υπογράμμισε ότι «είχαμε ζητήσει εμείς να γίνει αυτή η αυτοψία, που ήταν αναγκαία και χρήσιμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με αυτά που γνωρίζει ο ελληνικός λαός και τα έχουν πει και οι αυτόπτες μάρτυρες». Ο συνήγορος του αστυνομικού, Α. Κούγιας, ανέφερε πως η αυτοψία «δεν έδειξε τίποτα καινούριο που να ανατρέπει αυτά που έχει εκφράσει η δική μας πλευρά περί εξοστρακισμού της σφαίρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ