Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ
Παρέδωσε δυο τόνους φαρμακευτικού υλικού

Ορούς και υλικό για χειρουργεία, εφόδια πολύτιμα για τους δοκιμαζόμενους στη Γάζα, παρέλαβε τη Δευτέρα η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα. Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα

Από την παράδοση του φαρμακευτικού υλικού την περασμένη Δευτέρα
Από την παράδοση του φαρμακευτικού υλικού την περασμένη Δευτέρα
Περίπου δύο τόνους φαρμακευτικού υλικού παρέδωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία, με τελικό προορισμό τη Γάζα. Συνολικά παραδόθηκαν 120 κουτιά, από τα οποία τα 100 περιείχαν ορούς και τα άλλα 20 υλικό για χειρουργεία. Η συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού συνεχίζεται από το ΠΑΜΕ καθημερινά, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Εμ. Μπενάκη 28, τηλ. 210 3301842).

Μιλώντας εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Ποντικός σημείωσε ότι το φαρμακευτικό υλικό που παραδόθηκε αποτελεί την πρώτη μόνο παρτίδα, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες. «Είναι η πρώτη δραστηριότητα που οργανώνει αυτή την εβδομάδα το ταξικό κίνημα για το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», κατέληξε στη δήλωσή του το στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Ο Κντεχ Ζακί, σύμβουλος της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, ο οποίος και παρέλαβε το υλικό, σημείωσε: «Για μας είναι πολύ σημαντική αυτή η βοήθεια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα γι' αυτή. Πάντα μας υποστηρίζουν, είναι πάντα αλληλέγγυοι μαζί μας και στις δύσκολες στιγμές του λαού μας, αυτά που περνάει αυτή τη στιγμή, είναι πολύ σημαντική αυτή η βοήθεια από τον ελληνικό λαό. Ολα τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ανάγκη όλα εκείνα τα ιατρικά υλικά που συνήθως χρειάζονται για εγχειρήσεις. Αυτά δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία. Τα υλικά αυτά ακόμη προσπαθούν να μπουν μέσα στη Γάζα γιατί έχουμε εμπόδια και στα σύνορα και απ' το Ισραήλ για να φτάσουν στα νοσοκομεία. Εχουν στείλει πολλές χώρες αρκετά πράγματα, απλώς, μέχρι στιγμής, δεν μπήκανε».

Σε όλη τη χώρα


Η συγκέντρωση φαρμακευτικού και άλλου υλικού για το λαό της Παλαιστίνης συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).
  • Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού πήρε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Τα φάρμακα συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.
  • Κάλεσμα τους μαζικούς φορείς του Νομού Ηρακλείου να προχωρήσουν στη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, τροφίμων μακράς διάρκειας (κονσέρβες κλπ.), ειδών ρουχισμού (κουβέρτες κλπ.), τα οποία θα παραδοθούν στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, απευθύνουν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού. Ηδη οι παραπάνω φορείς ξεκίνησαν τη συγκέντρωση υλικού στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (7-9 μ.μ., ΕΚΗ) και στα γραφεία του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα, καθημερινά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Ευγενίδου 5, 1ος όροφος), από τις 10 έως τις 12 το πρωί και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. Την προσπάθεια συνδράμουν ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ν. Ζακύνθου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης συγκεντρώνει φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών, κατά τις εργάσιμες ώρες (8 π.μ. - 2 μ.μ.) στα γραφεία του ΕΚΚΙ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 347/29600014 της Εθνικής Τράπεζας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ