Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΕΕΔΥΕ
Καταδίκη του Ισραήλ και των στηριγμάτων του

Η ΕΕΔΥΕ, σε ανακοίνωσή της, μετά την έναρξη της χερσαίας επέμβασης των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζει τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη νέα δολοφονική κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της ισραηλινής πολεμικής μηχανής κατά του παλαιστινιακού λαού με την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας. Αν και ο παλαιστινιακός λαός αμύνεται με αυτοθυσία, τα θύματα είναι αμέτρητα και ανάμεσά τους εκατοντάδες ανήλικα παιδιά.

Οι νέες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της συγκάλυψης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, αλλά και της δήθεν ουδετερότητας της ΕΕ, της οποίας ο προεδρεύων Τσέχος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επέμβαση αμυντική επίθεση, εξισώνοντας θύτες και θύματα.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των κατοίκων της Γάζας ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και τη βαθιά της θλίψη για τους αθώους αμάχους Παλαιστινίους που χάνουν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα να εκφράσουν με μαχητικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις την καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας και όλων όσοι τη στηρίζουν, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καλεί τις επιτροπές ειρήνης σε όλη τη χώρα να αναπτύξουν πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον πολύπαθο αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και το σταμάτημα των εγκλημάτων του Ισραήλ.

Οι όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να είναι ουσιαστικές και με προοπτική πρέπει να καταδικάσουν, εκτός από την ισραηλινή κυβέρνηση, και τα στηρίγματά της ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεκδικώντας το σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για ελεύθερο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο ισραηλινό, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το μοναδικό δρόμο, που μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνευση.

Ταυτόχρονα, να απαιτήσουμε όλοι από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση, υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, να σταματήσει να ευθυγραμμίζει θύτες και θύματα και να διακόψει άμεσα κάθε είδους συνεργασία με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ