Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επαναλήψεις υποσχέσεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε δυο χρόνια θα λειτουργήσει το Αρχείο Νεοπλασιών υποσχέθηκε χτες ο Συντονιστής Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Αλέξης Ζορμπάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε μια ακόμα εκστρατεία, περιορισμένου χαρακτήρα, για την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού.

Το Αρχείο Νεοπλασιών είναι παλιά υπόσχεση (4/4/2002) του πρώην υφυπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Εκτορα Νασιώκα στη Θεσσαλονίκη, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας. Η επανάληψη των υποσχέσεων γίνεται στο ίδιο φόντο της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου, με γυμνές τις δημόσιες δομές κυρίως της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα ανιχνεύσουν τα ύποπτα περιστατικά και θα προωθήσουν για την περαιτέρω διερεύνηση.

Κι όταν οι γυναίκες προσπεράσουν αυτόν το σκόπελο, τότε αρχίζουν οι πολύμηνες αναμονές είτε για ένα «τεστ Παπανικολάου» ή για μαστογραφία. Κι όταν τέθηκε αυτό το ερώτημα χτες, η απάντηση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου ήταν πως σε «συνεργασία του ΕΣΥ με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών» θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα διάγνωσης ή θα χρησιμοποιηθούν κινητές μονάδες. Δηλαδή και πάλι εκχώρηση με το αζημίωτο στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στους δήμους, που θα τριγυρίζουν με κάποια λεωφορεία για ενημέρωση. Μόνο που αυτά ούτε πρόληψη είναι, ούτε μπορούν να καλύψουν τις εκρηκτικές ανάγκες του πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ