Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα τουρκική πρόκληση

Φρεγάτα έφτασε μέχρι την Κέα

Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο έλαβε χώρα χτες με τη φρεγάτα «ACIK DENIZ» να φτάνει δύο μίλια από τις ακτές της νήσου Κέας!

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες τις «αβλαβούς διέλευσης» (δεν κράτησε σταθερή πορεία, ούτε γνωστοποίησε τον προορισμό της) έπλευσε ανενόχλητη από το ακρωτήριο Καφηρέας (μεταξύ Ανδρου και Ευβοίας) μέχρι έξω από το Λαύριο, δυτικά της Κέας. Το πολεμικό πλοίο συμμετέχει στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας που είναι σε εξέλιξη στα «διεθνή ύδατα» του Αιγαίου. Λίγο μετά τις 9 π.μ. ξέκοψε από την τουρκική νηοπομπή, έφτασε μέχρι την Κέα και βγήκε από το στενό Καφηρέα λίγο μετά τις 5 μ.μ.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, η κίνηση της τουρκικής φρεγάτας εντοπίστηκε εγκαίρως από ναυτικά παρατηρητήρια της περιοχής και βρίσκονταν συνεχώς υπό την παρακολούθηση της φρεγάτας «Μπουμπουλίνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρούσε χτες σε «διάβημα διαμαρτυρίας» προς την τουρκική κυβέρνηση.

Επίσης χτες, 14 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη (τα 6 οπλισμένα), προχώρησαν σε 4 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ