Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κουκουλώνει» την εμπλοκή της

Να κλείσει, πάση θυσία, το πελώριο θέμα του ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού μέσω του Αστακού ή άλλων ελληνικών λιμανιών, επιχειρεί η κυβέρνηση, δίχως ωστόσο να δεσμεύεται στο ελάχιστο ότι δε θα συνεχιστούν τα «δρομολόγια του θανάτου» μέσα από τη χώρα μας.

Αντιμέτωπη με τη λαϊκή κατακραυγή και τις αντιδράσεις του φιλειρηνικού κινήματος, η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική της ένοχης σιωπής, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το τεράστιο κόστος από την εμπλοκή της στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Στο πλαίσιο αυτό οι δηλώσεις που έγιναν χτες ήταν λακωνικές με εμφανή την πρόθεσή της, το θέμα «να ξεχαστεί»... «Το θέμα είναι λήξαν, διότι αυτό το οποίο είναι ουσιαστικό, είναι αν έγινε, αν πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο, αν χρησιμοποιήθηκε το λιμάνι του Αστακού και όλα δείχνουν ότι δε χρησιμοποιήθηκε», δήλωσε (στον Αθήνα 9,84) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης: «Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πραγματοποιήθηκε», αποφάνθηκε και συνέχισε: «Τώρα, από εκεί και πέρα τι αμερικανικά σχέδια μπορεί να υπήρξαν ή δηλώσεις, αυτό δε με αφορά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ