Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ

ΑΚΛΑΦΤΟΙ ΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: «Χθες το μεσημέρι στους Λειψούς βρέθηκαν δύο πτώματα και συντρίμμια βάρκας σε ακτή του νησιού, με αποτέλεσμα στις 12.45 να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που όμως δεν αποκάλυψε τίποτε περισσότερο» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: «Αν σκεφτεί κανείς πως τα νεότερα επαγγέλματα γίνονται σήμερα ολοένα και πιο αβέβαια και προσωρινά δεν είναι παράξενο που πολλές νέες αποφασίζουν να επιστρέψουν στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΤΙ ΚΩΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ «ΠΡΟΒΙΑ»; «Ζούμε σε μια χώρα όπου τα επίπεδα της βίας αρχίζουν και ανεβαίνουν επικίνδυνα (...) Ζούμε σε μια χώρα όπου η αστυνόμευση έχει υπονομευθεί και η ασφάλεια έχει αποδυναμωθεί (...) Ζούμε σε μια χώρα όπου το κέντρο αποδυναμώνεται υπέρ των άκρων (...) Ζούμε σε μια χώρα όπου ο κύκλος του αίματος ξανανοίγει και όπου μια αδίστακτη μειοψηφία επιχειρεί ξανά να εκδικηθεί την ιστορία που την έθεσε στο περιθώριο (...) Ζούμε στην Ιταλία της δεκαετίας του '70» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ «ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ»: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης περιέγραψε με εξαιρετικά μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας. "Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα γίνεται χώρα της Λατινικής Αμερικής (...) με διαλυμένα σώματα ασφαλείας" τόνισε ο πολιτικός εκπρόσωπος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ» (η καταγραφή στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Το σχέδιο του αμερικανικού επιτελείου που φέρεται να έχει εγκρίνει ο Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβάνει την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών και από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ πλην των ΗΠΑ» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: «Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση να σταματήσει τον βαθύ ύπνο και να πάρει πρωτοβουλίες» (ο τίτλος στην ΑΥΓΗ).

ΑΠ' Τ' ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ: «Κατηγορήθηκαν ότι "χαϊδεύουν τ' αυτιά των κουκουλοφόρων" (...) Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν λίγο μετά (...) έδειξαν υποχώρηση της πολιτικής του επιρροής, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν και εσωκομματικού χαρακτήρα ζητήματα (...) Το περίεργο είναι πως η ηγεσία του κόμματος (...) έσπευσε να κάνει μερικά βήματα πίσω (...) Το περίφημο πολιτικό κόστος δε θα έπρεπε να παίζει ρόλο στη χάραξη μιας πολιτικής» (ο Γιάννης Παντελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ