Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ «είμαστε όμοροι χώροι»

«Με το ΠΑΣΟΚ είμαστε όμοροι χώροι», δήλωσε χτες ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο συνέντευξής του σε πρωινή εκπομπή του «ΜΕΓΚΑ» ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε συζητά με το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, ώστε να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Στην απάντησή του ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε: «Εμείς λέμε ναι στο διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις - και με το ΠΑΣΟΚ - παρά τις διαφορές μας, πιστεύουμε ότι είναι όμοροι χώροι. Θέλουμε να έχουμε διάλογο και να ανοίξουμε μια συζήτηση για το πού πρέπει να πάει ο τόπος».

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι το πρόβλημα προκαλείται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. «Το πρόβλημα - είπε - είναι ότι διαρκώς εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, είτε με το πρόγραμμά μας, είτε με σημεία δράσης. Εμείς είμαστε αυτοί που καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και τρώμε πόρτα. Από την άλλη πλευρά κατατίθενται γενικόλογες αναφορές περί της ανάγκης συνεργασίας που, κατά την άποψή μας, είναι εκ του πονηρού. Εχουν σαν στόχο αυτό που έκανε χρόνια το ΠΑΣΟΚ, να εκμαιεύσουν αριστερούς ψηφοφόρους».

Προς τούτο υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Αλ. Αλαβάνος, με πιο πρόσφατη αυτή για διακομματική επιτροπή για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας.

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν έχουμε κάποια δογματική αγκύλωση ή εμμονή στο να μη θέλουμε να συμβάλουμε σε μια διαφορετική πορεία του τόπου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή ένα κόμμα που πολιτικά εκπροσωπεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης), να αλλάξει ρότα και να μεταλλαχτεί σε φιλολαϊκό.

Καλλιεργώντας κάτι τέτοιες αυταπάτες στον λαό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει κι από πάνω το θράσος να θέλει να αντιμετωπίζεται σαν δύναμη ανταγωνιστική του δικομματισμού, όταν αντικειμενικά και εντός του συστήματος κινείται στηρίζοντάς το σε κρίσιμες στιγμές και την εικόνα του ενός πόλου του δικομματισμού εξωραΐζει, συμβάλλοντας στον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πριν δηλώσει τα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας εγκαλούσε το ΚΚΕ, αναμασώντας εκ νέου τη γνωστή καραμέλα περί της κοινής δράσης που δήθεν το ΚΚΕ δεν επιθυμεί και υπονομεύει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυταπάτες με τη σέσουλα για να σωθεί η ΕΕ(2012-03-13 00:00:00.0)
Εφεδρεία του πολιτικού συστήματος σε διαρκή ετοιμότητα(2009-10-06 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο το θέμα της συνεργασίας(2008-11-11 00:00:00.0)
Αντεγκλήσεις για την πολιτική συμμαχιών(2008-10-17 00:00:00.0)
Οράματα ανύπαρκτου παραδείσου...(2008-09-21 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο(2008-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ