Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένουν στο άρμα των ΕΕ - ΝΑΤΟ την Αλβανία

Με... ύμνους στον «παράδεισο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις «ευρωπαϊκές αξίες» συνόδευσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την υπερψήφιση, χτες στη Βουλή, της συμφωνίας για την «σταθεροποίηση και σύνδεση μεταξύ Ευρωπαϊκων Κοινοτήτων και Αλβανίας». Κατηγορηματικά αντίθετο δήλωσε το ΚΚΕ, με την εισηγήτριά του Λ. Κανέλλη να δηλώνει πως «θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία», αφού στην πραγματικότητα είναι «κανόνες πραγματικής υποδούλωσης των λαών της Ευρώπης από τη δράκα του κεφαλαίου προκειμένου να τους εκμεταλλεύεται νόμιμα».

«Πώς να συναινέσει κάποιος σε αυτό; Θα προσφέρει τίποτε στο λαό της Αλβανίας», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «θα επιτρέψει τη χειραγώγηση της Αλβανίας και την πρόσδεσή της στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Σκωπτικά σχολίασε ότι η συμφωνία «εξασφαλίζει (σ.σ. στους Αλβανούς εργαζόμενους) μια μοίρα αντίστοιχη με αυτή των Ελλήνων εργαζομένων, που ονειρεύονται το 8ωρο. Σήμερα μιλάμε για διαχείριση του χρόνου εργασίας από το αφεντικό. Αυτή είναι η... πρόοδος!!!». «Τι θα κερδίσει ο Αλβανός εργαζόμενος;», συνέχισε η Λ. Κανέλλη, «θα μπει στη διαδικασία του 65ωρου και στην προσωρινή απασχόληση;». Μάλιστα απαντώντας στο επιχείρημα της... αντιμετώπισης του «traficking» εργαζομένων σχολίασε πως σήμερα «έχουμε επίσημο νομιμοποιημένο ευρωπαϊκό trafiking εργαζομένων» σε μία «σύγχρονη γαλέρα στην ΕΕ που θυμίζει αποικιακά χρόνια», όπου «έχεις μια εταιρεία μεταφοράς προσωπικού, ενοικιαζόμενων καθαριστριών κλπ». Στην ίδια λογική η βουλευτής του ΚΚΕ αντιμετώπισε και το επιχείρημα της αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος στην Αλβανία: «Θα ελέγξετε τις παράνομες τράπεζες; Κοροϊδευμόμαστε;» σημείωσε, λέγοντας ότι σήμερα «οι οφ σορ είναι νόμιμες στην ΕΕ. Εδώ οι απαγωγείς ζητάνε κατάθεση των λύτρων στις οφ σορ»!..

«Συμβόλαιο εξευρωπαϊσμού της Αλβανίας» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης, λέγοντας ότι αυτό είναι ζητούμενο για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Με τη συμφωνία «η Αλβανία θα μετατραπεί σε πλουραλιστική δημοκρατία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Παντούλας.

Από τη συζήτηση απουσίασε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί, ότι στη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Αλ. Αλαβάνος δεν είχε πάρει θέση, δηλώνοντας ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ