Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Κινητοποίηση για το φορολογικό

Την Πέμπτη 29 του Γενάρη η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ και η ΟΒΣΑ καλούν όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όλους τους συνδικαλιστές, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 29 του Γενάρη στις 9.30 το πρωί, ενάντια στις φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες χρειάζεται να διεκδικούμε μέτρα που προστατεύουν το εισόδημα και ανακουφίζουν τις μικρές επιχειρήσεις από την οικονομική ασφυξία». Καλεί επίσης «όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να ανεβάσουν την πάλη τους σε ανώτερο επίπεδο για να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έρχεται».

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε στις 20 του Γενάρη σχετικά με την οικονομική κρίση και τις συνέπειες στους μικρούς ΕΒΕ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «παρά τη δύσκολη κατάσταση που όλοι παραδέχονται, η κυβέρνηση της ΝΔ και μετά τον ελιγμό του ανασχηματισμού, συνεχίζει όπως ήταν φυσικό την ίδια αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική που καθημερινά χειροτερεύει τη θέση των ΕΒΕ».

Η Συντονιστική τονίζει επίσης ότι μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας εξυπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες. Διεκδικεί:

Απόσυρση των πρόσφατων φορολογικών μέτρων που καταργούν το αφορολόγητο. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. 15.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο - 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων. Τα λογιστικά βιβλία, μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των ΕΒΕ. Κλείσιμο των χρήσεων με την κατάθεση των δηλώσεων στην Εφορία. Δραστική αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας εισοδήματος πάνω από το όριο επιβίωσης της οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ