Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης

Από το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, όπου βρέθηκε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των ξεσηκωμένων αγροτών όλης της Ελλάδας. Για μας αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους είναι οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι αγρότες, που είναι θύματα της ΚΑΠ, είναι θύματα μιας μακρόχρονης πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης που έχουν φτάσει πια στα όρια της επιβίωσης. Για μας δεν υπάρχουν γαλάζια, πράσινα και κόκκινα μπλοκ. Υπάρχουν μπλοκ σε όλη την Ελλάδα. Βεβαίως, κάθε αγρότης έχει τις δικές του απόψεις, τις δικές του πεποιθήσεις, αλλά συσπειρώνονται οι αγρότες εδώ ή εκεί και με διάφορα αιτήματα - μπορεί όλα τα μπλοκ να μην έχουν ακριβώς τα ίδια αιτήματα - όμως, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η οξύτητα των προβλημάτων. Το γεγονός ότι όλοι οι αγρότες απαιτούν ουσιαστικές λύσεις, όχι ασπιρίνες, όχι φάρμακα ληγμένα, διότι αυτή τη στιγμή το θέμα είναι να επιβιώσει ο αγρότης ή να κερδίσει χρόνο μέχρι να προετοιμάσει το έδαφος της αποφασιστικής υπεράσπισης των συμφερόντων τους. Αυτά που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα, δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα. Είναι σαν να δώσεις στον πεινασμένο ένα ξερό ψωμί που δεν μπορείς να το κόψεις και να το μοιράσεις ούτε με το διπλανό σου».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση που έγινε (την Κυριακή) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκη, και για το αν είναι σωστό να μην είναι εκπρόσωποι αγροτών απ' όλα τα μπλόκα, στη συνάντηση αυτή, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Εγώ δεν πρόκειται να εισέλθω σε ζητήματα που αφορούν αποφάσεις των ίδιων των μπλοκ. Αυτό, όμως, που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το εξής: Υπάρχει μεγάλη εμπειρία σήμερα στην αγροτιά και νομίζουμε ότι δεν πρέπει να πέσουν σε παγίδες. Η κυβέρνηση και δόκανα θέλει και παγίδες θέλει και να διαιρέσει θέλει. Μπορεί οι αγρότες που είναι στα μπλόκα να έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις, μπορεί το ένα μπλοκ να έχει το ένα πλαίσιο ή το άλλο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα προβλήματα αντικειμενικά υπάρχουν και δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης. Πρέπει να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή λύση, για να μπορέσουν έστω κάτι να αποσπάσουν. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, δεν τελειώνει μ' αυτό τον αγώνα κι επομένως πρέπει να έχουν μία μεγαλύτερη ή μικρότερη νίκη και να προετοιμάσουν το επόμενο βήμα, που πρέπει να είναι ακόμα πιο επιθετικό από την πλευρά των διεκδικήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν χρήματα για να κάνει κάτι η κυβέρνηση, απάντησε:

«Αν πάρουμε υπόψη τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από τη δεκαετία, ακόμα, του '90 ή από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι φέτος, είναι ρυθμοί ανάπτυξης όπως έλεγαν πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Ρυθμοί ανάπτυξης σημαίνει χρήμα, κεφάλαια, κέρδη. Υπάρχουν, αυτά όμως βρίσκονται στις τσέπες των λίγων. Να πάει να τα πάρει από τους λίγους και να τα δώσει στους πολλούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ