Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 2009 μπορεί να είναι χρονιά αντεπίθεσης

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χτες το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ

Με αισιοδοξία, για μια χρονιά με νέους μαζικούς και δυνατούς αγώνες, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ έκοψε χτες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε ζεστό συντροφικό κλίμα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Κυρίαρχη ήταν η πεποίθηση ότι «το 2009 μπορεί να γίνει η χρονιά της αντεπίθεσης. Με την ΚΝΕ πιο γερή, πιο μαζική, πιο ατσαλωμένη επαναστατική νεολαία στο πλευρό του Κόμματος. Με οδηγό τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου, να προσθέσουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην πάλη για τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό», όπως υπογράμμισε ο Αγγελος Τσουραπάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, στη σύντομη ομιλία του πριν την κοπή της πίτας.

Το «παρών» έδωσαν τα μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ Κύπρου. Στο πλάι των νέων κομμουνιστών βρέθηκαν και οι παλαίμαχοι αγωνιστές, η ΠΕΑΦΕ, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Φοίβος Τσέκερης, και η ΠΕΑΕΑ, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της, Ερρίκος Βακαλόπουλος.

Δίνοντας το στίγμα της δράσης της ΚΝΕ τη νέα χρονιά, ο Αγγ. Τσουραπάς επισήμανε: «Με νέες δυνάμεις και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που πηγάζει από την πλούσια και ένδοξη ιστορία του Κόμματος, συνεχίζουμε ακόμα πιο ώριμοι με την ώθηση του 18ου Συνεδρίου να εμπνεύσουμε νέες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις στην αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική πάλη, να κατοχυρώσουμε την ανοδική πορεία του Κόμματος και της ΚΝΕ, ώστε με καλύτερους όρους να βρεθούμε έτοιμοι μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται και διαφαίνονται σημαντικές στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ