Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Εστρωσαν το έδαφος για «κοινή δράση»

Το έδαφος για «κοινή δράση» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσαν χτες ο Γ. Παπανδρέου και ο Αλ. Αλαβάνος πάνω σ' ένα πεδίο προγραμματικών «συγκλίσεων», που διαπίστωσαν και οι δύο κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησής τους.

Με παρακαταθήκη την αποδοχή τους στον «ευρωμονόδρομο» και επιχειρώντας ο καθένας από τη σκοπιά του να αποδώσει τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στη «νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση», προσπάθησαν να σπείρουν τις γνωστές αυταπάτες περί ...«δικαιότερης διαχείρισης» του καπιταλισμού, δηλώνοντας «έτοιμοι για κοινές δραστηριότητες». Ο Γ. Παπανδρέου και ο Αλ. Αλαβάνος επιχείρησαν, βέβαια, να αποκλείσουν τα σενάρια για «συνεργασία», ωστόσο, έσπευσαν να δηλώσουν ότι υπάρχουν περιθώρια για από «κοινού πρωτοβουλίες» και συμφώνησαν ότι μπορούν να αναπτύξουν «κοινή δράση» στο πεδίο των «εργασιακών σχέσεων των νέων», επικεντρώνοντας στο καθεστώς των «stage», στην Παιδεία, στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ο Αλ. Αλαβάνος, αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, προσπάθησε να απενοχοποιήσει την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικά τα μέτρα της κυβέρνησης», στηρίζοντας έμμεσα και την αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι χρειάζεται «μια σκληρή διαπραγμάτευση και στην Ευρωπαϊκή Ενωση» για τα αγροτικά ζητήματα. Εξάλλου, λίγο πριν, ο Αλ. Αλαβάνος από το βήμα της Βουλής είχε υιοθετήσει την ...κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «απουσία εθνικής στρατηγικής» και ανικανότητα διαπραγμάτευσης από την πλευρά της ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εντελώς υποκριτικά, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων υποστήριξαν ότι θα αναπτύξουν «κοινή δράση» για την κατάργηση των «STAGE», όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα ψήφισαν και τα εφάρμοσαν και τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα χρησιμοποίησαν κατά κόρον.

Ταυτόχρονα, ο Αλ. Αλαβάνος αναφερόμενος στα θέματα της εκπαίδευσης και ειδικότερα στο «άρθρο 16», το νόμο - πλαίσιο, το άσυλο, τη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, δήλωσε έτοιμος «στο βαθμό που υπάρχει μια κοινή τοποθέτηση, για κοινές δραστηριότητες και με το ΠΑΣΟΚ». Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τις αντιεκπαιδευτικές του θέσεις πάνω στα συγκεκριμένα θέματα, ο Αλ. Αλαβάνος του πρόσφερε πολύτιμο «άλλοθι» για να εμφανιστεί σαν «προοδευτική δύναμη», γνωρίζοντας φυσικά ότι οι θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχουν πολύ από τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν και προωθούν οι εταίροι του δικομματισμού.

Επίσης, συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα θέματα της λειτουργίας της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ