Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σα δε ντρέπονται...

«Είναι θετική ενέργεια το κλείσιμο του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο και από καιρό όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι του πλανήτη ζητούσαν να τεθεί τέλος στις παράνομες κρατήσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες φυλάκισης. Ωστόσο, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αν και κατά πόσο η χώρα μας πρέπει να δεχτεί κρατούμενους, ή πώς θα αντιμετωπίσει ένα πιθανό αίτημα των Αμερικανών να μεταφερθούν κρατούμενοι σε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Χρειάζεται να δούμε ορισμένους όρους οποιασδήποτε σχετικής συμφωνίας και τα πραγματικά δεδομένα πριν διαμορφωθεί μια πρόταση, την οποία οφείλει να αντιμετωπίσει η ΕΕ συνολικά στην κατεύθυνση της ανθρώπινης μεταχείρισης αυτών των ανθρώπων».

Αν παραθέσαμε ολόκληρη τη δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, το κάναμε για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση πως διαλέξαμε κομμάτι που διαστρεβλώνει την ουσία της. Και η ουσία της παραμένει - για όλους όσοι γνωρίζουν στοιχειώδη ελληνικά - πως εκεί στον Συνασπισμό όχι μόνο δεν απορρίπτουν ασυζητητί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όχι μόνο δε ζητούν ξεκάθαρα να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι που έχουν παράνομα συλληφθεί και φυλακιστεί στο κολαστήριο, αλλά ζητούν να ...διαπραγματευτεί η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ με τους Αμερικανούς τους ...όρους που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους. Σα δε ντρέπονται!

Η τέτοια θέση - στάση τους ας αποτελέσει έναν ακόμα λόγο για να τους γυρίσουν την πλάτη όποιοι εργαζόμενοι ακόμα τους ακολουθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ