Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδεύουν τον κόσμο

Αντιγράφουμε απ' τη χτεσινή «Αυγή» την εξής δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, απόσπασμα συνέντευξής του στον Εβρο όπου και περιόδευσε: «Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση, το δίλημμα θα είναι: θέλουμε μία από τα ίδια ή χρειαζόμαστε μια ριζικά διαφορετική πορεία»! Αν σωστά καταλαβαίνουμε, ο ΣΥΝ ισχυρίζεται ότι η ενίσχυσή του στις ευρωεκλογές σηματοδοτεί μια «ριζικά διαφορετική πορεία»! Κοροϊδεύουν τον κόσμο απροκάλυπτα.

Γιατί, για ποια ριζικά διαφορετική πορεία τολμά να κάνει λόγο ένα κόμμα που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ; Ενα κόμμα που έχει δεσμευτεί για πίστη και υπακοή στις αποφάσεις της, όπως ρητά ορίζει ο κανονισμός της ΕΕ για την ίδρυση ευρωκομμάτων, ανάμεσά τους κι αυτό στο οποίο μετέχει ο ΣΥΝ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα Αριστεράς; Ενα κόμμα που έχει στηρίξει με την ψήφο του στρατηγικής σημασίας αντιλαϊκές και αντεργατικές ευρωενωσιακές αποφάσεις; Ενα κόμμα του οποίου ο ευρωβουλευτής προ ολίγου καιρού εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν επιταχύνει την ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας στην εθνική, όπου κοινοτική νομοθεσία βλέπε σωρεία αποφάσεων σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε βάρος της δημόσιας δωρεάν Παιδείας κ.ο.κ.; Ενα κόμμα υπέρμαχος της πολιτικής ενοποίησης, σε ομοσπονδιακή βάση, με κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, η οποία συνεπάγεται τη συγκρότηση ιμπεριαλιστικού ευρωστρατού;

Για ποια ριζικά διαφορετική πορεία μιλά ο πρόεδρός του που προ ολίγου καιρού δήλωνε «δεν είναι βιώσιμη η πρόταση εξόδου από την ΕΕ»; Ο πρόεδρος του κόμματος που βομβαρδίζει το λαό με κελεύσματα υποταγής στον «ευρωμονόδρομο»; Ακόμα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν θέλουν να υποδείξουν ένα σημείο ταύτισης με τον ΣΥΝ υποδεικνύουν ακριβώς τις θέσεις τους για την ΕΕ.

Απάντηση στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτή που έδωσε. Είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου που έχει και καταθέτει πρόταση για μια πραγματικά ριζικά διαφορετική πορεία, ανυπακοής και απειθαρχίας με την ΕΕ των μονοπωλίων, ρήξης και ανατροπής της. Αυτή η επιλογή του λαού απαντά στα συμφέροντά του αλλά και σε όσους τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ