Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από προγράμματα πάνε καλά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ αγχωμένοι με το θέμα, τους πληροφορούμε ότι διαθέτουμε ως χώρα ένα (ακόμη) «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Με την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου...

Εκτός από την υπογραφή βέβαια, δεν άλλαξε και τίποτε άλλο, όμως - όπως και να το κάνουμε - είναι κι αυτή μια ανανέωση.

Α, να μην το ξεχάσουμε: Από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η «στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων».

Διότι γι' αυτό τα φτιάχνουν τα προγράμματα αυτά. Οχι για να κερδίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όπως λένε αυτοί οι ...οπισθοδρομικοί που δεν καταλαβαίνουν «γρι» από την παγκόσμια οικονομία και τις προκλήσεις της.

Αντε λοιπόν να το χαιρόμαστε το νέο μας πρόγραμμα που θα μας κάνει να περάσουμε τόσο όμορφα όπως και τα προηγούμενα του Αλογοσκούφη.

(Ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει εξαφανιστεί και δεν μπορεί να τον βρει ο ελληνικός λαός για να του εκφράσει τις ...αυθόρμητες ευχαριστίες του).

ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ βρε παιδί μου σε αυτή τη συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Αλ. Αλαβάνου! Αλλά στο τέλος ...κάτι βγήκε.

Και «προγραμματικές διαφορές» βρήκανε, και «θέματα σύγκλισης» βρήκανε, και «κοινές πρωτοβουλίες» ανακαλύψανε...

Κάπως σαν το ...επίδοξο ζευγαράκι. Και τα δύο μέρη διστάζουν να έρθουν σε επαφή. Ομως όταν έλθουν, λύνεται η γλώσσα. Μιλάνε με τις ώρες και «ανακαλύπτουν πράγματα» ο ένας για τον άλλον...

Γενικώς επικράτησε μια ...καλοδιάθετη θολούρα όπου τα πράγματα είναι «κι έτσι» είναι «κι αλλιώς» και «μπορούν να γίνουν κι έτσι» αλλά «μπορούν να γίνουν κι αλλιώς».

Ομως - όπως αμφότεροι δήλωσαν - επρόκειτο για μια «ειλικρινή συζήτηση» εξ ου και εντόπισαν ...τόσα πολλά.

Τη μεταξύ τους ειλικρίνεια δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Με την ειλικρίνειά τους όμως προς τον ελληνικό λαό για τις προθέσεις και το πού το πάνε, προφανώς ...κάτι δεν πάει καλά.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή λίγο νωρίτερα για τους αγρότες, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ήταν σύμφωνοι σε δύο πράγματα: Οτι η κυβέρνηση «δεν έχει εθνική στρατηγική» και στο ότι ...δε φταίει η Ευρωπαϊκή Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ