Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Το 51% των Ιταλών στηρίζει τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας λαμβάνει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ιταλικό Τύπο. Παράλληλα, το Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει το 29% των ερωτηθέντων, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, η Κομμουνιστική Επανίδρυση λαμβάνει το 2% και το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών και οι Πράσινοι το 1%.

ΦΟΡ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ.-- Σε συμφωνία - πλαίσιο, όπου κατ' αρχάς προβλέπεται η αύξηση κατά 200 ευρώ του κατώτερου μισθού, και αφήνεται ανοιχτό το περιθώριο για περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών στη Μαρτινίκα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των, εδώ και 27 μέρες, απεργών, που ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση των τιμών των βασικών αγαθών και σημαντική αύξηση των μισθών, κατέληξαν, χθες, οι συνομιλίες των δύο πλευρών.

ΛΟΥΣΑΚΑ.-- Η Ρεγκίνα Τσιλούμπα, σύζυγος του πρώην Προέδρου της Ζάμπια Φρεντερίκ Τσιλούμπα, καταδικάστηκε χτες σε 3,5 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη για αποδοχή κεφαλαίων που κλάπηκαν από κρατικά ταμεία για να αγοράσει τρία σπίτια και μία εμπορική περιοχή, ενώ ο σύζυγός της παρέμενε στην εξουσία. Ο Τσιλούμπα παραιτήθηκε το 2001.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Το γερμανικό πολεμικό ναυτικό συνέλαβε εννιά Σομαλούς πειρατές, που προσπάθησαν να καταλάβουν φορτηγό πλοίο ανοιχτά του κόλπου του Αντεν. Ωρες μετά, εκπρόσωπος του πέμπτου αμερικάνικου στόλου ανακοίνωσε ότι οι πειρατές αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα η κυβέρνηση της Βολιβίας, εξαιτίας της επιδημίας του δάγκειου πυρετού που ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους, ενώ υπάρχουν 35.492 κρούσματα και 106 αιμορραγικά κρούσματα.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Με κύριο αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 14 επαρχίες πραγματοποίησαν τη Δευτέρα απεργιακή κινητοποίηση, ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, εάν τα αιτήματά τους δε δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ