Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Ζήτω η διεθνής ταξική αλληλεγγύη»

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο, έστειλαν τουρκικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Αναμφίβολα το γεγονός ότι τα αιτήματα των εργατών και των εργαζομένων της Ελλάδας και τα αιτήματα των εργατών της Τουρκίας είναι τα ίδια, δεν είναι τυχαίο. Τώρα είναι γνωστό σ' όλους ότι οι επιθέσεις του κεφαλαίου κατευθύνονται εντατικά ενάντια στα κατακτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε διεθνή κλίμακα.

Ενα άλλο πραγματικό γεγονός είναι η αναγκαιότητα σχηματισμού μιας δυνατής αντίστασης ενάντια σ' αυτή την επίθεση που υπάρχει στο πλαίσιο της «νέας τάξης πραγμάτων» και που προσπαθεί να εφαρμοστεί από τον ιμπεριαλισμό, στην κεφαλή του οποίου βρίσκονται οι ΗΠΑ. Εσείς σχηματίζετε αυτά τα εστιακά σημεία αντίστασης. Είναι πολύ κρίσιμο να αυξηθούν και να ενοποιηθούν αυτές οι αντιστάσεις. Ιδιωτικοποιήσεις, ευέλικτες μορφές εργασίας, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης εμφανίζονται στη χώρα μας επίσης ως τα πιο βασικά προβλήματα. Οι αγώνες που γίνονται στη γειτονική Ελλάδα θα λειτουργήσουν σαν πηγή για ηθική υποστήριξη και διαβεβαίωση στην εργατική τάξη της Τουρκίας και του κόσμου ολόκληρου και θα γίνουν η σημαντική βάση για διεθνή αλληλεγγύη. Οι αγώνες που κάνει ο καθένας μας ενάντια σ' αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ενωση στις χώρες μας, είναι ο μόνος τρόπος να χτίσουμε σταθερά και δυνατά θεμέλια της διεθνούς εργατικής ταξικής αλληλεγγύης.

Ολες οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της κυβέρνησης τείνουν να μεταμορφώσουν τη χώρα μας σε «επίγειο παράδεισο» για τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο και σε "επίγεια κόλαση" για τους εργαζόμενους. Ο στόχος μας από την άλλη είναι να γίνει η χώρα μας "παράδεισος" για τους εργαζόμενους. Εκτός από τον κοινό χαρακτήρα των αιτημάτων μας, μας ενώνουν κοινοί στόχοι. Μ' αυτήν την ευκαιρία θέλουμε ακόμη μια φορά να εκφράσουμε, την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα σας και να απευθύνουμε τα θερμά συναισθήματα αλληλεγγύης στους εργάτες της Ελλάδας».

«Ζήτω η διεθνής ταξική αλληλεγγύη», καταλήγει το μήνυμα που υπογράφεται: Εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Εργατών Τουρκίας (TURK-IS) από τον S. Topcu, πρόεδρο της Ενωσης Εργατών Μεταφορών και τον L. Dokuyucu, πρόεδρο της Ενωσης Εργατών της Κων/πολης και της Ενωσης Εργατών στις Επικοινωνίες HABER-IS. Εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Εργατικών Ενώσεων (DISK) από τον I. Ozhamarat, πρόεδρο της Γενικής Ενωσης Εργατών, Τομέα Συλλογικών Διαπραγματεύσεων GENEL-IS και τον S. Aslan, γενικό γραμματέα της Ενωσης Εργαζομένων στα Τρόφιμα CIDA-IS. Εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK ), από τον I. Kudis, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευχαριστούμε την εργατική τάξη, τον λαό της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ (2023-02-21 00:00:00.0)
Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο (2020-11-26 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας (2018-06-07 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργάτες της «Sisecam» της Τουρκίας (2017-05-26 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στην Κύπρο (2012-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ