Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Πράσινο φως» για αγωνιστική συνέχεια

Τα μέλη του σωματείου ενέκριναν, σε ποσοστό 73%, τον απολογισμό δράσης στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Την πλούσια αγωνιστική δράση του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά τα δυο προηγούμενα χρόνια επικρότησαν οι μεταλλεργάτες, ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη συνέχεια, με την υπερψήφιση του διοικητικού απολογισμού με ποσοστό 73% κατά την προχτεσινή ψηφοφορία για τον απολογισμό δράσης και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο συνδικάτο. Η «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) που έχει και την πλειοψηφία στο ΔΣ του συνδικάτου, εξέλεξε τρεις έδρες στην εφορευτική επιτροπή, ενώ από μια έδρα εξέλεξε η «Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» και η ΠΑΣΚΕ. Επίσης το 75% των ψηφισάντων ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το συνδικάτο καταγγέλλει τις προσπάθειες βίας και νοθείας μπροστά στις εκλογές στο συνδικάτο και συγκεκριμένα ότι αναιτιολόγητα μερικές μέρες πριν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, απολύθηκαν έκτακτοι μεταλλεργάτες από τη ΝΑΥΣΙ, που τυγχάνει να είναι σχεδόν όλοι δραστήρια μέλη του σωματείου. «Αυτή η ενέργεια - τονίζεται - της εργοδοσίας, δεν είναι καθόλου άσχετη με την εκδηλωμένη προτίμησή της και υποστήριξη που παρέχει σε συνδικαλιστές τους οποίους υποστηρίζει».

Τονίζει δε, ότι είναι απαράδεκτο να ασκείται εκβιασμός με τη στέρηση του ημερομισθίου και την απειλή της ανεργίας σε βάρος οποιουδήποτε μεταλλεργάτη, με στόχο τον έλεγχο της ψήφου του. Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει το συνδικάτο, τις τελευταίες μέρες ασκείται πίεση στο μόνιμο προσωπικό της ΝΑΥΣΙ, που είναι μέλη του εργοστασιακού σωματείου της ΝΑΥΣΙ, να κατέβουν για να γραφτούν στο συνδικάτο και να ψηφίσουν υπάλληλοι, πυροσβέστες, αμμοβολιστές, αλλά και μεταλλεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων. Ολοι αυτοί έχουν 15 - 20 χρόνια μέσα στη ΝΑΥΣΙ και δεν ήταν μέχρι σήμερα μέλη του συνδικάτου.

«Πριν 4 - 5 μήνες, υπογραμμίζεται, στην πρόθεση να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων στη ΝΑΥΣΙ, δεχτήκαμε μια φοβερή επίθεση στο όνομα των "δημοκρατικών διαδικασιών", γιατί λέει δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουμε για μη μέλη του συνδικάτου και ότι πρέπει να σεβόμαστε την αυτονομία του εργοστασιακού σωματείου. Σήμερα αυτούς τους τρομοκρατημένους εργαζόμενους, που τους χρωστούν εκατομμύρια δεδουλευμένα, τούς ασκούν πιέσεις για να γίνουν ψηφοφόροι και να σύρουν το όχημα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ