Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«ΛΟΚ ΑΟΥΤ» ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Ξεχνούν την «αγανάκτησή» τους

Σε «ναυάγιο» οδηγείται, μετά το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», η προκλητική κινητοποίηση των ακτοπλόων εφοπλιστών στις 27 του Οκτώβρη, καθώς το σκηνικό της χορήγησης των αδειών σκοπιμότητας ξεκαθαρίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κατά τη συνεδρίαση της οποίας μοιράστηκε η «πίτα» των κερδοφόρων ακτοπλοϊκών γραμμών.

Το γεγονός ότι η «κινητοποίηση» των εφοπλιστών οδηγείται σε «φούντο» επιβεβαιώνει με δήλωσή του ο πρόεδρος των «Μινωικών Γραμμών» Κ. Κληρονόμος, ο οποίος είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, όπου και θα εξεταστεί το ζήτημα της ακινητοποίησης των πλοίων, οι «Μινωικές Γραμμές» θα ταχθούν υπέρ της άρσης του «λοκ άουτ». Η στάση αυτή των «Μινωικών Γραμμών» ήταν αναμενόμενη μιας και η κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι εταιρίες που δραστηριοποιούν καράβια τους στην ακτοπλοϊα, αποτελούσε μοχλό πίεσης στη Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Ο Κ. Κληρονόμος στη δήλωσή του τονίζει επίσης ότι η εταιρία του είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει την άρση του καμποτάζ, καθώς έχει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα 720 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ οκτώ, όπως ανέφερε, μοναδικά υπερσύγχρονα πλοία ενισχύουν τον στόλο των «Μινωικών Γραμμών». Πλοία που βέβαια δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ