Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΔΕΔΥ
Πρόταση της ΕΣΑΚ Δημοσίου για απεργία

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργίας στις 28 του Νοέμβρη, αντί τις 31 του Οκτώβρη

Πανελλαδική απεργία στις 28 του Νοέμβρη αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με τη δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας, στο δεκαήμερο 20-30 του μήνα, για να συμπέσει και με την απόφαση της ΓΣΕΕ για απεργία.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου στην πρόταση ζήτησε να επανεκτιμηθεί η στάση της ΑΔΕΔΥ, μιας και η αύξηση του πετρελαίου και τα επακόλουθά της γίνονται δυσβάσταχτα για το εισόδημα των εργαζομένων. Ακόμη μια απεργία αρχές του Νοέμβρη, σε κοντινό χρόνο με την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και των δικαστικών. Ομως η πρόταση δεν πέρασε και η απεργία, στο τέλος του μήνα όλο και απομακρύνεται από την πρώτη και συνδέεται με μια εθιμοτυπία στο μυαλό των εργαζομένων.

Να υπενθυμίσουμε την πρόταση της ΕΣΑΚ - Δημοσίου στο Γενικό Συμβούλιο στις 13 του Οκτώβρη, την οποία και επανέλαβε χτες: Κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων στο δημόσιο επιδιώκοντας ευρύτερο συντονισμό και με τον ιδιωτικό τομέα, 24ωρη απεργία για 31 του Οκτώβρη.

Αυξήσεις μισθών κατά 27% γι' αναπλήρωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος των εργαζομένων, ενάντια στ' αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ στη Δημόσια Διοίκηση, 7ωρο - πενθήμερο - 35ωρο, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και νέα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα, δωρεάν 12χρονο σχολείο, καμιά συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο και στα διάφορα όργανα τύπου ΟΚΕ.

Τέλος, Η ΕΣΑΚ - Δημοσίου έφερε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ το θέμα 100 επίτακτων ατόμων, πολιτικού προσωπικού σε πολεμικό πλοίο και το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί, όπως προκύπτει και με την απόλυση του Δημ. Πανάγου, θέμα για το οποίο θα παρέμβει η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ