Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΜΕ μαζί στο δρόμο του αγώνα!
  • Στην Αθήνα χτυπά σήμερα η «καρδιά» της αντίστασης  του λαού, ενάντια στην πολιτική που απειλεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του
  • Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως στη 1 το μεσημέρι θα βρεθούν  μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, επαγγελματίες και αγρότες από όλη τη χώρα

Δύσκολη μέρα για την κυβερνητική πολιτική στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην Υγεία και την Παιδεία, θα είναι η σημερινή, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες και νέοι θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Αρεως στη 1 το μεσημέρι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ένα μαζικό και μαχητικό πανελλαδικό και παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα, οπότε οι χιλιάδες διαδηλωτές, «βρέξει - χιονίσει», θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές επιφυλάσσουν ένα νέο «σφυροκόπημα» στην αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Με την αγωνιστική συμμετοχή τους θα πουν «όχι» στην παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση, για να χτυπήσει το 8ωρο και γενικά το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, την πλήρη απασχόληση, το δικαίωμα των εργαζομένων σε μια δουλιά με συνέχεια, ασφάλεια και προοπτική. Θα πουν «όχι» στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το οποίο προετοιμάζει η κυβέρνηση για τον Γενάρη. Θα πουν «όχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θα αρνηθούν τη χειρότερη, ιδιωτική, Υγεία και την παραδομένη στα συμφέροντα των βιομηχάνων Παιδεία των ταξικών διακρίσεων. Θα υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας στην εκρηκτική αύξηση της τιμής των καυσίμων που συνθλίβει τα λαϊκά εισοδήματα.

Θα διεκδικήσουν σταθερή δουλιά για όλους, 35ωρο - 5νθήμερο - 7ωρο , προστασία των ανέργων, ενίσχυση των νοικοκυριών, στήριξη της φτωχής αγροτιάς, περιορισμό της ασυδοσίας των πολυεθνικών που οδηγούν σε εξαφάνιση τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους. Θα στήσουν αγωνιστικό, ταξικό μπλόκο στις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις προκλητικές αξιώσεις των πλουτοκρατών.

Τα πρώτα πούλμαν έχουν ήδη ξεκινήσει, από τη Θράκη, από την Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη, την Ηπειρο, την Θεσσαλία, από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου. Στο δρόμο είναι και οι διαδηλωτές από κοντινότερες περιοχές, την Στερεά, την Εύβοια και από αλλού. Στο «πόδι» βρίσκεται και η Αττική. Οι τελευταίες ειδοποιήσεις έχουν γίνει, τα πανό διπλώνονται και τοποθετούνται στα οχήματα, τα ραντεβού έχουν καταληχτεί. Στις προσυγκεντρώσεις και στο Πεδίον του Αρεως θα βρεθούν σωματεία του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι από τις διάφορες συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες, στην υγεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οικοδόμοι, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές. Στο Πεδίον του Αρεως σήμερα το μεσημέρι έχουν θέση όλοι!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είχε πάρει την απόφαση οργάνωσης του συλλαλητηρίου αρκετά νωρίς, πριν ακόμη την απεργία στις 10 Οκτώβρη, εκτιμώντας σωστά, τη διάθεση των εργαζομένων για αγώνα και την ανάγκη να γίνει αυτός ο αγώνας ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που βρήκε υπερασπιστές στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν σαφές. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απέργησαν. Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και άλλων πόλεων υπήρξε μαζική και δυναμική συμμετοχή, ενώ κυριάρχησε η απαίτηση για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης. Το μήνυμα αυτό, δυσκόλεψε αρκετά, αλλά δεν εμπόδισε τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να ακολουθήσουν τακτική αναβλητικότητας, σε μια προσπάθεια υπονόμευσης του αγωνιστικού κλίματος.

Ωστόσο, η στιγμή αυτή ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους και σε όλο το λαό, που μπορούν να επιβάλλουν τη συνέχιση και τον προσανατολισμό του αγώνα, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στις ταξικές γραμμές και να εμποδίσουν την υλοποίηση μιας πολιτικής που θα φέρει νέα δεινά στην εργατική τάξη και το λαό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ