Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ανεπιθύμητοι οι ιμπεριαλιστές στο νησί μας»

«Η επίσκεψη των φονιάδων των λαών στη Μύκονο προσβάλλει τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του νησιού, τα οποία εκφράστηκαν δυναμικά στο παρελθόν ενάντια στα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια».

Τα παραπάνω καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Μυκόνου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη αμερικανικού πολεμικού πλοίου την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στο νησί. Υπενθυμίζουμε ότι τις ίδιες μέρες είχε καταπλεύσει και άλλο αμερικάνικο πλοίο και στη Σαντορίνη.

Τα δύο αμερικάνικα πλοία, μαζί με άλλα από τη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πάρουν μέρος στην τουρκική αεροναυτική άσκηση «Ηγεμόνας», που θα διεξαχθεί το δεύτερο 15ήμερο του Μάρτη, σε μια προσπάθεια διχοτόμησης του Αιγαίου και επιβολής των τουρκικών διεκδικήσεων (έρευνα και διάσωση, εναέριος χώρος, FIR) σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αυτό, μάλιστα, με την κάλυψη «συμμαχικών» πλοίων, τα οποία προηγουμένως φιλοξενούνται προς αναψυχή των πληρωμάτων τους σε ελληνικά λιμάνια!

«Οι προσπάθειες, όπως καταγγέλλει η ΚΟ Μυκόνου, τοπικών παραγόντων να παρουσιάσουν τη "φιλοξενία" των φονιάδων των λαών ως ευκαιρία οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων, με αφορμή την κρίση, η οποία υπάρχει και παρουσιάζοντάς τους μάλιστα σαν φίλους, μας θυμίζει κάποιες άλλες εποχές, όπου υπήρχε η άποψη - σύνθημα "καλώς ήρθε ο στόλος και το δολάριο". Ξεχνούν την ανάρμοστη και βάρβαρη συμπεριφορά τους, όταν τριγυρνούσαν σαν κατακτητές μεθυσμένοι στα στενά του νησιού, προκαλώντας καταστροφές, κλοπές, σχίζοντας ακόμα και την ελληνική σημαία στην παραλία της Μυκόνου».

Η ΚΟ Μυκόνου καταδικάζει απερίφραστα την παρουσία των φονιάδων στο νησί και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού να πράξουν το ίδιο και να το εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Οπως σημειώνουν: «Εδώ στο νησί μας, που φημίζεται για τη φιλοξενία του και που γι' αυτήν έγινε παγκοσμίως γνωστό, οι ιμπεριαλιστές και τα φονικά τους όργανα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητοι»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ