Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΧΟΥΝ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ: «Παραμονή 25ης Μαρτίου έρχεται η λυπητερή... (...) η Ελλάδα (...) οφείλει να πάρει μέτρα άμεσα ήδη από το 2009 για να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της. Να "σφίξει" τους μισθούς του Δημοσίου, να ξανακοιτάξει το Ασφαλιστικό και γενικώς να αυξήσει τα έσοδα και να περιορίσει τις δαπάνες - και πιο συγκεκριμένα μέτρα εντός ολίγου (στις 24 Μαρτίου, όταν η Κομισιόν θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις)» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ: «Είναι αδικαιολόγητη η αδιαλλαξία της Επιτροπής για την εφαρμογή μέτρων εδώ και τώρα, την ώρα μάλιστα που η ίδια αναθεωρεί συνεχώς τις εκτιμήσεις της για την έκταση της κρίσης, την οποία βλέπει να εξελίσσεται χειρότερα από τις αρχικές προβλέψεις της» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ: «Η Ελλάδα δεν έχει υποστεί ακόμα τις συνέπειες της κρίσης κατά τον τρόπο που τις έχουν υποστεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει πως διαθέτουμε αλεξικέραυνο. Ουδείς διαθέτει. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι της ανέξοδης και φλύαρης πολιτικής σύγκρουσης και να υπάρξουν συνεννοήσεις. Δεν είναι πλέον σχήμα λόγου το συγκεκριμένο αίτημα. Αποτελεί ανάγκη. Κι όσοι δεν το κατανοούν είναι γιατί δεν κατανοούν τις διαστάσεις της κρίσης. Αρα δε δύνανται και να την αντιμετωπίσουν» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: «Η ελβετική Adecco (...) ανακοίνωσε πρόσφατα απρόσμενες απώλειες στις πωλήσεις της (...) Η τιμή της μετοχής της βούλιαξε (...) Η Manpower, η κυρίαρχη αμερικανική εταιρεία του τομέα, αναμένεται να "χτυπήσει κόκκινο" αυτό το τρίμηνο με μειωμένα έσοδα της τάξης του 15% (...) Αυτό σημαίνει ότι η προσοχή τώρα εστιάζεται σε περικοπές κόστους. Η Adecco απολύει προσωπικό με γοργούς ρυθμούς. Η Manpower η οποία είδε νωρίτερα τα πράγματα να χειροτερεύουν γι' αυτήν στην εγχώρια αγορά είναι πιο προχωρημένη» (το θέμα σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΣΧΕΤΟ: «Κατάλογο 82 πιθανών στόχων των νέων τρομοκρατικών οργανώσεων συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για την αποτροπή βομβιστικών ή ένοπλων επιθέσεων σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων» (το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ