Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Χρειάζεται περιστολή των κοινωνικών δαπανών

Υπέρ της λήψης «μόνιμων μέτρων περιστολής» των κοινωνικών δαπανών τάχτηκε το ΠΑΣΟΚ, προσυπογράφοντας τις αντιδραστικές αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ. Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του νέου αντιλαϊκού πακέτου που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωενωσιακές εντολές.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού για μια ακόμα φορά επικαλέστηκε τη «δημοσιονομική ανικανότητα» της κυβέρνησης «στη διαχείριση των τελευταίων ετών», στη συνέχεια ταυτίστηκε απόλυτα με τη νέα επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τονίζοντας ότι «χρειάζονται μόνιμα μέτρα περιστολής μιας σπατάλης, που υπάρχει στο Δημόσιο σήμερα». Ο ίδιος εκφράζοντας την κεντρική πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ δήλωσε υποταγή στο «σύμφωνο σταθερότητας», περιορίζοντας την ...κριτική του στην απουσία μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης στη «σχεδιαζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή το 2010 και 2011».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υιοθετώντας το κείμενο της Κομισιόν τόνισε ότι χρειάζονται νέες «μεταρρυθμίσεις» για τη «βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών». Αναγνωρίζουμε, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «πολύ καλά ότι προφανώς τα ζητήματα δημοσιονομικής σταθερότητας, πρέπει να συνυπολογίζονται, δεν τα αγνοούμε αυτά». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα υποστήριξε ότι μαζί με τα «περιοριστικά μέτρα» για «να βγούμε από αυτήν τη μεγάλη κρίση», χρειάζεται και «ένας διαφορετικός ρόλος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο», που θα στηρίξει την ανάπτυξη. Δηλαδή τη στήριξη και ενίσχυση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, για να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να μεγιστοποιεί την κερδοφορία του.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει επικοινωνιακά, για να εμφανιστεί συσπειρωμένο και έτοιμο να διεκδικήσει την εξουσία. Κληθείς να σχολιάσει τι περιμένει από τη συγκεκριμένη συνάντηση το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να δηλώσει ότι «προσδοκά μια εποικοδομητική, χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, από την οικονομία μέχρι τα ευρωπαϊκά ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ