Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αντιπαραθέσεων συνέχεια...

...παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι

Στην ΠΓ του ΣΥΝ μεταφέρθηκε χτες η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα με αφορμή την ανακίνηση του ζητήματος με τις θητείες όσων κατέχουν αιρετά αξιώματα. Πλειοψηφία και μειοψηφία συμφώνησαν ότι διαφωνούν και μετά τη λήξη της συνεδρίασης στάλθηκε στον Τύπο μια ανακοίνωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε κατ' απαίτηση ορισμένων στελεχών της πλειοψηφίας, εν αγνοία της μειοψηφίας, η οποία δε συμφωνεί με το περιεχόμενό της αφού διαμορφώθηκε όταν η συνεδρίαση είχε τελειώσει.

Με την ανακοίνωση της ΠΓ καλούνται «όλες οι δυνάμεις του κόμματος και της νεολαίας, με σεβασμό στο καταστατικό και στις αποφάσεις του διαρκούς Συνεδρίου, να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών». Η αναφορά αυτή αποδέκτη έχει την «Ανανεωτική Πτέρυγα», η οποία αντιτάσσεται στην εφαρμογή της καταστατικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία περιορίζονται σε δύο οι θητείες όσων κατέχουν αιρετά αξιώματα, πράγμα που σημαίνει ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο Φ. Κουβέλης δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος. Αλλά και στην αξίωση που εγείρει μετά και τα αποτελέσματα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, που έφερε τον Δ. Παπαδημούλη πολύ κοντά στον Ν. Χουντή, να καταλάβει ο ΣΥΝ και τη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου και να μη τη διαθέσει σε υποψήφιο που θα υποδειχτεί από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση στη Βουλή μεταξύ των Αλ. Τσίπρα, Αλ. Αλαβάνου και Φ. Κουβέλη. Αν και εκεί φέρεται να συμφώνησαν πως δεν ωφελεί κανέναν η συνέχιση της αντιπαράθεσης και πρέπει να πέσουν οι τόνοι, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει απ' τις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών.

Ο Ν. Χουντής στον ρ/σ ΑΛΦΑ δήλωσε πως ο Φ. Κουβέλης «βιάστηκε» να διατυπώσει την άποψή του και πως «το καταστατικό το έχουμε ψηφίσει όλοι μαζί και δε χρειάζεται επ' αυτού να κάνουμε διάφορες ερμηνείες. Οταν θα έρθει η στιγμή, βλέπεις τότε τι κάνεις και τι ισχύει».

Ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «City» συνόδευε όλες του τις αναφορές του στη συγκεκριμένη καταστατική διάταξη με τη φράση «αν ισχύσει», χαρακτήρισε «άκαιρη» την «επίκληση μιας διάταξης του καταστατικού, η οποία επαναλαμβάνω εάν ισχύσει, σήμερα δεν έχει κανένα νόημα να ανασύρεται και να προβάλλεται» και επανέλαβε ότι «δικαιολογημένα, όπως έχω πει, γίνεται, ας είμαι επιεικής, η υποψία ότι ιδέες θέλουν να εξοβελίσουν και απόψεις θέλουν να αποκλείσουν (...). Δικαιούμαι να διερωτώμαι ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δυο χρόνια πριν από το χρονικό σημείο που μπορεί να ισχύσει, επαναλαμβάνω μπορεί να ισχύσει, μια τέτοια διάταξη, να ανασύρεται αυτό το θέμα».

Ο Θ. Μαργαρίτης μιλώντας στον ρ/σ ΑΛΦΑ έκανε λόγο για «διαδρόμους και μηχανισμούς» αναφερόμενος στην ανακίνηση του θέματος με τις θητείες και επανέλαβε την πρόταση να τοποθετηθεί ο Δ. Παπαδημούλης στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου.

Να σημειωθεί εδώ ότι η συζήτηση για τη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου έχει ενοχλήσει σφόδρα τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τίποτα άλλο απ' όσα έχουν συμφωνηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ