Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παιγνίδια με «τρομο-λίστες»

Ενοχλημένη εμφανίστηκε η κυβέρνηση από τη δημοσίευση απόρρητου εγγράφου της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρονται πιθανοί «στόχοι» (πρόσωπα και εγκαταστάσεις) της «τρομοκρατίας», αν και δε διέψευσε την ύπαρξη της σχετικής λίστας.

«Η διαρροή οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου, ειδικά όταν έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα, είναι απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος», χαρακτηρίζοντας δυσάρεστο το γεγονός της δημοσίευσης και εφιστώντας την προσοχή των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, έμμεσα πλην σαφώς, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της λίστας με τους στόχους της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι «είναι φυσικό οι διωκτικές αρχές, βάσει στοιχείων τα οποία έχουν - και όταν έχουν προηγηθεί ορισμένες παράνομες ενέργειες - να λαμβάνουν όλες εκείνες τις προφυλάξεις και να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα, προκειμένου να διαφυλάσσεται και η δημόσια τάξη και η σωματική ακεραιότητα Ελλήνων πολιτών».

Ο κατάλογος που δημοσιεύτηκε χθες περιλαμβάνει 82 πιθανούς στόχους «τρομοκρατικών επιθέσεων», μεταξύ των οποίων 17 εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, 14 εισαγγελείς και δικαστές, 10 επιχειρηματίες, τέσσερις τραπεζίτες, δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κ.ά. Περιλαμβάνεται επίσης ένα ευρύ φάσμα μέσων ενημέρωσης (τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες) μεταξύ των οποίων και ο «Ριζοσπάστης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ