Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ: Στην ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συνδικαλιστή Δημήτρη Χριστόφιλου οδήγησε η αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Ο εργάτης (μέλος του παραρτήματος Κέντρου - Κολωνού - Πετραλώνων του συνδικάτου) επέστρεψε κανονικά στο πόστο του, στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αργυρούπολη.

FIRST CALL: Σε πάνω από 10 απολύσεις έχει προχωρήσει η εισπρακτική εταιρεία «First Call» (Φερστ Κολ) το τελευταίο δίμηνο, με τον ισχυρισμό της «μη αποδοτικότητας» και της ασυνέπειας στα ωράρια εργασίας. Οι απολυμένοι δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πριν λίγες μέρες απολύθηκε και εργαζόμενος με σύμβαση αορίστου χρόνου επί δυο χρόνια. Η «Φερστ Κολ» το περασμένο καλοκαίρι επιχείρησε να εφαρμόσει το απαράδεκτο «σύστημα ωρομέτρησης», δηλαδή να διακρίνει τον χρόνο εργασίας σε «παραγωγικό» και μη. Αμεση ήταν η παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, το οποίο ανάγκασε την επιχείρηση να αποσύρει αυτό το απαράδεκτο σύστημα.

ΟΣΝΙΕ: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταγγέλλει την εργοδοσία του Γηροκομείου Αθηνών, αλλά και την πλειοψηφούσα παράταξη του επιχειρησιακού σωματείου γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν - χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν - τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μεταφέρουν (4.3.2009) το αγωνιστικό μήνυμα ενόψει της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. «Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσουν σε νοοτροπίες ξεπερασμένες προηγούμενων δεκαετιών, αλλά τα σχέδιά τους θα αποτύχουν για άλλη μια φορά, αφού συγκρούονται με την ταξική αγωνιστική συσπείρωση όλων των εργαζομένων του ιδρύματος».

ΕΚΑΒ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την κεντρική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα. Επίσης ζήτησαν να τους δοθούν οι ειδικές προστατευτικές στολές εργασίας, τις οποίες υπόσχεται το υπουργείο Υγείας εδώ και ένα χρόνο. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν για 45 περίπου λεπτά την κεντρική είσοδο του υπουργείου όπου στάθμευσαν και ασθενοφόρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΑΜΑΣΑ: Με στάσεις εργασίας σήμερα και στις δύο βάρδιες, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας ΑΜΑΣΑ (κατεψυγμένα ψάρια) στη Θεσσαλονίκη απαιτούν από την εργοδοσία να τους καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για το μήνα Φλεβάρη. Στάσεις εργασίας θα γίνουν στην πρωινή βάρδια από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και στην απογευματινή από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σε συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών των νοσοκομείων κατέληξαν χτες η κυβέρνηση και οι προμηθευτές. Η αποπληρωμή θα γίνει με την άμεση αποπληρωμή των παλιότερων χρεών αφού γίνει διασταύρωση με στοιχεία των νοσοκομείων, ώστε να μη γίνουν κι άλλες υπερβάσεις που έγιναν σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Το ύψος των χρεών ανέρχονται σε 5,2 δισ. ευρώ και σε πρώτη φάση θα πληρωθούν κοντά στα 2 δισ. ευρώ απ' τα ελληνικά Ταμεία. Για την αποπληρωμή των χρεών το Ελληνικό Δημόσιο εξέδωσε ομολογιακό δάνειο και οι προμηθευτές θα κάνουν έκπτωση 5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ