Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο «Ασκληπιείο»

Εικοσιτετράωρη απεργία και παράσταση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι του «Ασκληπιείου» Βούλας αντιδρώντας στη συρρίκνωση του νοσοκομείου.

Σε πρόσφατο έλεγχό της η Πολεοδομία διαπίστωσε την τραγική κατάσταση της στατικότητας των ισόγειων κτιρίων του νοσοκομείου («Ρίπειο», «Ρακτιβάνειο», «Λοβέρδειο», «Αικατερίνης»), τα οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας από την ανύπαρκτη συντήρηση τόσων χρόνων, και ζήτησε την εκκένωσή τους. Με πρόσχημα την απόφαση της Πολεοδομίας η πρόεδρος του νοσοκομείου, Γ. Πουλοπούλου,μάλιστα επιχείρησε να προχωρήσει σε ένα ιδιότυπο «λοκ άουτ» θέτοντας το νοσοκομείο εκτός γενικής εφημερίας - που γίνεται κάθε τρίτη μέρα - αλλά και εκτός της ορθοπεδικής εφημερίας, που γίνεται κάθε μέρα.Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να πραγματοποιούνται όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Επίσης, η διοίκηση του νοσοκομείου, με πρόσχημα τις επισκευές που χρειάζονταν τα κτίρια των μαγειρείων και των πλυντηρίων, εκχώρησε σε ιδιώτες τη σίτιση και τον ιματισμό, έναντι 500 εκατ. δρχ. και 300 εκατ. δρχ. το χρόνο αντίστοιχα.

Γιατροί και εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 31/10/2000 της ΠΟΕΔΗΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ