Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς τρόλεϊ σήμερα 12 - 4 μ.μ.

Ακίνητα θα παραμείνουν σήμερα τα τρόλεϊ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ. Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ κατέρχονται σε 4ωρη στάση εργασίας, συγκαλώντας παράλληλα γενική συνέλευση.

Την απόφαση πήρε το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της επιχείρησης για αδιάλλακτη στάση και παρελκυστική τακτική στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με επακόλουθο οι οδηγοί των τρόλεϊ να μην έχουν λάβει αύξηση στο μισθό τους για το 2000! Οπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Ενωσης, παρά τις σοβαρές υποχωρήσεις που έκαναν από το αρχικό πλαίσιο διεκδίκησης, η διοίκηση ΗΛΠΑΠ συνεχίζει να φέρεται με πρωτοφανή αδιαλλαξία και προκλητικότητα, τη στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη μεσολαβητική πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ για την εξεύρεση λύσης. Ετσι, για πρώτη φορά στα χρονικά, αδιαφορώντας προκλητικά για τη μεσολαβητική πρωτοβουλία, προσέφυγε στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), προκειμένου να εκβιάσει τους εργαζόμενους να δεχτούν σύμβαση - κοροϊδία, με αυξήσεις ψίχουλα και χωρίς λύσεις στα εργασιακά (σπαστές βάρδιες, ρεπό, ίση μεταχείριση κλπ.

Στην προκλητική της ανακοίνωση η διοίκηση ΗΛΠΑΠ, επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της Ενωσης Χαρ. Σταθόπουλο, με τον ισχυρισμό ότι ακολουθεί μικροκομματική πολιτική, προβάλλοντας παράλογα αιτήματα, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τους συναδέλφους του. Για δε τη σημερινή στάση εργασίας, υποστηρίζει ότι αποφασίστηκε από το «μειοψηφικό προεδρείο του Σωματείου οδηγών». Η απάντηση του Χ.Σταθόπουλου είναι ότι το διεκδικητικό πλαίσιο αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της Ενωσης, ενώ η στάση εργασίας κηρύχτηκε ομόφωνα από τα επτά παρόντα μέλη του ΔΣ (δύο απουσίαζαν και δύο αποχώρησαν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ