Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κάθε βήμα και ... φόρος!

Πρωτοφανής φορομπηχτική απόφαση καταγγέλλει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

Εκατό περίπου νέους φόρους αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να επιβάλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης στην τελευταία του συνεδρίαση. Χωρίς υπερβολή, όποιος πολίτης θα περνά την πόρτα της Νομαρχίας, για οποιαδήποτε συναλλαγή, με οποιαδήποτε υπηρεσία ή για άσκηση δραστηριότητας σε οποιονδήποτε τομέα, θα πληρώνει νομαρχιακό φόρο που τον ονομάζουν ανταποδοτικό τέλος. Προϋπολογίζεται η συγκέντρωση του υπέρογκου ποσού των 400 εκατομμυρίων δραχμών κατ' έτος απ' τους φόρους, με δυνατότητα αναπροσαρμογής τους με νέα απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Οπως αναφέρεται σε καταγγελία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, πρόκειται «για την πιο σημαντική ίσως απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στα χρονικά του θεσμού και σηματοδοτεί το ρόλο που επιχειρούν να του προσδώσουν οι διοικούντες τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ενα ρόλο φορομπηχτικό, το μακρύ χέρι του κράτους στο νομό με ταυτόχρονη εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, αφού πρόκειται για απόφαση αιρετού οργάνου».

«Στόχος των φόρων είναι τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, (εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες), ενώ μένουν στο απυρόβλητο, όπως πάντα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που σ' όλους είναι γνωστό ότι τα οικονομικά όρια αντοχής των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί σε μια χώρα με το πιο ληστρικό, για τα λαϊκά στρώματα, φορολογικό σύστημα της Ευρώπης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να επιδεινώνει με νέα χαράτσια την ήδη εξαθλιωμένη θέση του λαού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση - καταγγελία.

Τέλος, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους μαζικούς φορείς του νομού σε κοινό μέτωπο να αντιτάξουν τη δική τους φωνή, να απαιτήσουν την ανάκληση της αντιλαϊκής απόφασης και της απόσπασης πόρων από το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ