Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΙΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Υπάρχει πρόβλημα με τα λατομεία

Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λ.Κανέλλη, χτες στην Βουλή

Σε παραδοχή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού, με την εγκατάσταση λατομείων και βιοτεχνιών του ίδιου κλάδου στην περιοχή, οδηγήθηκε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, αφού απαντώντας στην Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, δεσμεύτηκε για την αποστολή κλιμακίου του υπουργείου προκειμένου να διεξαχθούν έλεγχοι.

Αναφερόμενος στο θέμα πάντως, σημείωσε ότι είναι στην αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι «τα κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά έχουν κάνει ελέγχους» και «σύμφωνα με το νόμο όλες οι σχετικές αρμοδιότητες για την ιεράρχηση των επεμβάσεων, για τα αυθαίρετα κτίσματα αλλά και για τις οχλούσες βιομηχανίες έχουν περάσει στη δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση». Κατέληξε σημειώνοντας ότι εφόσον οι επιχειρήσεις «δεν έχουν άδεια, η Νομαρχία Πειραιά πρέπει να φροντίσει τη διακοπή της λειτουργίας τους».

Ανταπαντώντας η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, χαρακτήρισε «θετική» την πρόταση του υπουργού για την αποστολή κλιμακίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, σημειώνοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων και «θα είναι πολύ αργά αν κάποια δεξαμενή καυσίμων τιναχτεί στον αέρα» και τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα και βιοτεχνία η οποία επεξεργάζεται υπολείμματα νοσοκομείων». Αναφορικά με τα λεχθέντα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημείωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έγινε για να αποφεύγει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, αλλά για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στη ρίζα τους, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να αρκεστούμε στα πρόστιμα της Νομαρχίας ύψους 2 εκατομμυρίων δραχμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ