Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΣΗΜΑΤΑ
Εμπόριο με τον κότινο στην ούγια...

Μαγιό, μανικετόκουμπα, τσάντες, σερβίτσια και εκατοντάδες ακόμα προϊόντα με αποτυπωμένο πάνω τους τον «κότινο», σύμβολο του... αρχαίου αθάνατου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους, θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στα τέλη Νοέμβρη.

Πιστή στους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για άκρως εμπορευματοποιημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» ανακοίνωσε χτες ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης σε εταιρίες του δικαιώματος να χρησιμοποιήσουν τα Ολυμπιακά σήματα στα προϊόντα τους, για την περίοδο Νοέμβρης 2000 - Δεκέμβρης 2001.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Αθήνα 2004» έχει εξασφαλιστεί, με την υπογραφή εγγυητικών επιστολών, το ποσό των 872 εκατομμυρίων δραχμών από αυτό το πρώτο «πακέτο» συμφωνιών. Στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσουν 100 διαφορετικά είδη και το πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο. Από τις αρχές του 2002 θα ξεκινήσει το κύριο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι και το 2004. Ο συνολικός τζίρος του προγράμματος αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. δραχμές, από τα οποία τα 12 δισ. θα μπουν στα ταμεία της «Αθήνα 2004», ενώ ένα σημαντικό ποσοστό θα δοθεί στη ΔΟΕ.

Τα προϊόντα με το Ολυμπιακό σήμα που θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά το παραπάνω διάστημα ανά κατηγορία είναι (σε παρένθεση το ποσό που αναμένεται να εισπράξει η «Αθήνα 2004):

  • Αθλητική ένδυση (φόρμες, μπλουζάκια, φανέλες, κλπ). Ανάδοχος η κοινοπραξία Κ.ΣΑΓΡΗΣ/ ΑΦΟΙ ΚΟΤΖΑΚΙΟΥΛΑΦΗ ΑΕ/ ΡΑΚ ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ. Προβλεπόμενος τζίρος 1,959 δισ. δραχμές , ( 391,8εκατ.).
  • Αθλητικά είδη θαλάσσης (μαγιό, πετσέτες, μπουρνούζια). Ανάδοχος είναι η εταιρεία «VERTICAL ABEE». Προβλεπόμενος τζίρος 385 εκατ. δραχμές, ( 77 εκατ.) .
  • Καθημερινά αξεσουάρ (τσάντες, σακίδια, καπελάκια, πορτοφόλια, ομπρέλες). Ανάδοχος η κοινοπραξία ADIDAS HELLAS AE/ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΕΒΕ/ AGV. Προβλεπόμενος τζίρος 402,3 εκατ. δραχμές ( 80,46 εκατ .)
  • Είδη ένδυσης (πουκάμισα, γραβάτες, αδιάβροχα, μαντίλια, πουλόβερ, κλπ). Ανάδοχος η εταιρία «ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΑΕ». Προβλεπόμενος τζίρος 338,2 εκατ. δραχμές ( 67,7εκατ.).
  • Είδη σπιτιού (συλλεκτικά κύπελλα, κούπες, σερβίτσια φαγητού, κλπ). Ανάδοχος η «ΙΩΝΙΑ ΑΕΒΕ». Προβλεπόμενος τζίρος 61,5 εκατ. δραχμές ( 12,3εκατ.).
  • Καρφίτσες πέτου. Ανάδοχος είναι η «TROFE AS». Προβλεπόμενος τζίρος 564,8 εκατ. δραχμές ( 113εκατ.).
  • Κοσμήματα. Ανάδοχος η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΡΦΙΤΣΩΝ ΠΕΤΟΥ, ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ με βασικός κοινοπράκτη τα ΚΑΕ ΑΕ. Προβλεπόμενος τζίρος 1,5 δισ. δραχμές ( 300εκατ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ