Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΤΑ
Εκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνο και άνεργο!

Δεν έσβησε ακόμα ο αντίλαλος των υποσχέσεων του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για μέτρα ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών και χθες - την επαύριο της Μέρας των Πολυτέκνων - η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μια πολύτεκνη οικογένεια, που διαμένει στο καταυλισμό σεισμοπαθών Καποτά του Δήμου Αχαρνών.

Ο Κ. Σημίτης είχε εξαγγείλει την Παρασκευή, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Πολύτεκνων, στις 22 Οκτωβρίου, ότι η κυβέρνηση ασκεί μια συστηματική δημογραφική πολιτική και «δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, που τόσο ανάγκη έχει η χώρας μας». Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Οκτωβρίου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, περισσότερο γενναιόδωρος, επισήμανε σε επιστολή του προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ): «Η πολιτεία έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες ενίσχυσης των πολυτέκνων οικογενειών... Βασικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη που θα δώσει τη δυνατότητα και να ανακουφιστούν οι πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και να μη θεωρείται η πολυτεκνία είδος πολυτέλειας ή βάσανο».

Πόσο κούφια και ειρωνικά ακούγονται αυτά τα λόγια στην 11μελή οικογένεια Καραμηνά, που το πρωί της Δευτέρας η ΔΕΗ έσπευσε να της κόψει το ρεύμα γιατί δεν το πλήρωσε, τη στιγμή, μάλιστα, που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, ενώ ορισμένα μέλη της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας! Μετά την άμεση παρέμβαση του Θ. Τραβασάρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου» (ΠΑΣΥΜ), και της Γ. Τσαμούρη, μέλους του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) , επιτεύχθηκε η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ως προς αυτό, αλλά και παρόμοια περιστατικά είναι χιλιοειπωμένες. Εδώ και μήνες, οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν σε καταυλισμούς ζητούν να ισχύσει μειωμένο τιμολόγιο λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν ως προς την κατανάλωση ρεύματος. Ομως, η κυβέρνηση κωφεύει συνειδητά και αδιαφορεί για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι καταυλιζόμενοι, και ιδιαίτερα οι πολύτεκνες οικογένειες. Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η απάντηση που έδωσε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Μενίδι σε συνομιλία που είχε με την Γ. Τσαμούρη, ότι, δηλαδή, δεν έχει ληφθεί καμία κρατική μέριμνα για τους σεισμοπαθείς στους καταυλισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ