Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στο πόσιμο νερό

Τα δέλτα των ποταμών που εκβάλλουν στο Θερμαϊκό (Αξιού, Γαλλικού, Ανθεμούντα) και οι παράκτιες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας του πόσιμου νερού, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, που παρουσιάστηκε σε διημερίδα το Σαββατοκύριακο, με θέμα τα προβλήματα διαχείρισης των υδατικών πόρων του νομού.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων φορέων είναι ότι πρέπει να γίνει ορθολογιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων και να συσταθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης.

Τα δυσμενή αποτελέσματα της ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης, όπως τα περιέγραψαν οι εκπρόσωποι της Εταιρίας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, είναι απώλειες νερού λόγω διαρροών σε ποσοστό 25%, υψηλό κόστος λειτουργίας, ανωμαλίες στην πίεση του νερού και επιπτώσεις στην ποιότητά του. Επίσης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, το σύστημα των εγγειοβελτιωτικών έργων του νομού απαξιώθηκε από το χρόνο. Αυτό γίνεται, πρόσθεσε, λόγω της υπερεκμετάλλευσής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες νερού, που φτάνουν ακόμη και στο 50% και έχουν ως συνέπεια την καταστροφή καλλιεργειών και την καταβολή υψηλών αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ