Κυριακή 5 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη

Με ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει και στη Θεσσαλονίκη η αυλαία της μάχης των ευρωεκλογών. Στη σχετική προκήρυξη - κάλεσμα η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει:

Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες υψώστε το ανάστημά σας!

Κρίση για τους εργαζόμενους σημαίνει νέα, μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά τους. Στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα η επίθεση αυτή έχει πάρει μορφή καταιγίδας. Καθημερινά ανακοινώνονται απολύσεις από εργοστάσια. Καθημερινά εκβιάζονται οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους (π.χ. μέταλλο, τρόφιμα κ.ά.) να δεχτούν μείωση μισθών ως και 50%!!! Ταυτόχρονα, προχωρούν ιδιωτικοποιήσεις (στην ΕΥΑΘ, στην «Ολυμπιακή») και αντεργατικές ρυθμίσεις από την ΕΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ. Τέτοια είναι η προώθηση - με απόφαση του ευρωδικαστηρίου - της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, στο όνομα της ισότητας...

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ - ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίοι μια επιλογή έχουν μπροστά τους: Να μη δεχτούν να πληρώσουν την κρίση! Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ανυπακοής και αντεπίθεσης. Ανυπακοή απέναντι στην ΕΕ που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές). Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθούν για την επίθεση που εξαπολύουν κάθε μέρα ενάντια στο λαό. Καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται την ΕΕ και προτείνει το δήθεν έλεγχο των μονοπωλίων. Ούτε στον ΛΑ.Ο.Σ., που ζητά να στηρίξει τη ΝΔ και την κυβερνητική της πολιτική.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σημαίνει 2 μεγάλα ΝΑΙ και 2 μεγάλα ΟΧΙ:

-- ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης και της εκμετάλλευσης. ΟΧΙ και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του συμβιβασμού με την ΕΕ.

-- ΝΑΙ στη συνεργασία των λαών για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών, του σοσιαλισμού. ΝΑΙ στον αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές να σημάνει την αντεπίθεση για ένα ισχυρό ενωτικό λαϊκό κίνημα με τη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Για να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες για τα δικαιώματα στην εργασία και την Ασφάλιση, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, την Κύπρο, την Παλαιστίνη.

Για να δυναμώσει ο άλλος δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της συγκρότησης μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα. ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις

Προσυγκεντρώσεις, οι οποίες με πορείες θα καταλήξουν στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα από το Αγαλμα του Βενιζέλου, την πλατεία ΧΑΝΘ και το Λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ