Κυριακή 5 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σαλπίζουν τον αγωνιστικό ξεσηκωμό

Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με όπλο τα ταξικά τους συνδικάτα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Δίνουν πολύπλευρη μάχη. Διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την πραγματική προστασία των ανέργων. Ταυτόχρονα αγωνίζονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης. Μιλούν για μια άλλη πολιτική, με την οποία θα μπορεί να δημιουργηθεί ο δημόσιος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας, για την αναζωογόνηση ολόκληρου του Πειραιά. Επιδιώκουν να βάλουν πλάτη με τον αγώνα τους και στην υπόθεση της συγκρότησης του μετώπου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσει την λαϊκή εξουσία. Εχουν ανοίξει την κουβέντα γύρω από τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΚΚΕ ότι η οικονομία μπορεί να οργανωθεί και να αναπτυχθεί, αλλιώς. Με κεντρικό και κλαδικό σχεδιασμό, με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο, με κριτήριο τα συμφέροντα, τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Ρ» μεταφέρει μια εικόνα γι' αυτόν τον αγώνα.

«Σήμερα, στο όνομα της κρίσης, η επίθεση σε βάρος μας έχει ενταθεί καθώς, οι εργοδότες βάζουν στο στόχαστρο κάθε μας κατάκτηση. Η εργοδοσία με πρόσχημα την κρίση και αποθρασυμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, προσπαθεί να αποσπάσει ό,τι έχουμε κατακτήσει για να σταλεί το μήνυμα και στην υπόλοιπη εργατική τάξη. Επιδιώκουν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση ωραρίου, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, ποινικοποίηση των αγώνων. Επιστρατεύουν την άγρια καταστολή. Εμείς αξιοποιούμε την πλούσια πείρα από την αγωνιστική μας δράση. Βγαίνουμε επιθετικά, διεκδικώντας με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των οικογενειών μας. Οι αποφάσεις πάρθηκαν μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τις γενικές μας συνελεύσεις. Ο αγώνας αγκαλιάζει και τον τελευταίο συνάδελφο. Εξελίσσεται σε καθημερινή βάση, σε κάθε επιχείρηση και έχουμε προοπτική κλιμάκωσης αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας.


Για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι, το πρώτο που κάναμε ήταν να εξηγήσουμε τι είναι κρίση, την αιτία της. Κατάλαβαν, γιατί ξέρουν ότι η κερδοφορία των εφοπλιστών είναι ο κόπος, ο ιδρώτας και το αίμα μας. Ταυτόχρονα έχουμε ανοίξει την κουβέντα , ότι όσο και να έχουμε θετικά αποτελέσματα, κατακτήσεις, θα είναι επισφαλείς, αν δεν αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα, δεν οξυνθεί η ταξική πάλη με στόχο τη σύγκρουση και ρήξη με αυτή την πολιτική. Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για το μέτωπο της εργατικής λαϊκής συμμαχίας, για τη λαϊκή εξουσία, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε. Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, συσπειρώνουμε δυνάμεις για την ανασύνταξη συνολικά του εργατικού κινήματος, για να πάρει ο στόχος μας σάρκα και οστά».


Κείμενα:
Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ