Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Χωρίς θέρμανση

«Κλειστό λόγω έλλειψης πετρελαίου» είναι το κολυμβητήριο Σερρών. Οι αθλητές που προσήλθαν την προηγούμενη Παρασκευή για προπόνηση, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο το «πολικό ψύχος» που επικρατούσε στην πισίνα και στα ντους, αλλά και την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι. Το ενδεχόμενο να κληθούν οι ίδιοι ή οι γονείς τους να... συμπληρώσουν το ελλιπές κονδύλι για θέρμανση, προβάλλει απειλητικό, αφού η Διοίκηση του Κολυμβητηρίου και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), μελετούν σενάρια επιβολής εισιτηρίου κατά την είσοδο στο χώρο.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Κολυμβητηρίου, το πρόβλημα προέκυψε από το ελλιπές κονδύλι που εγγράφηκε για θέρμανση. Συγκεκριμένα, η ΓΓΑ διέθεσε 17 εκατομμύρια για το σκοπό αυτό και για το έτος 2000, όσα δηλαδή και το 1999. Ποσό που γνώριζαν αμφότεροι ότι δεν επαρκεί για τις ανάγκες θέρμανσης του κολυμβητηρίου, αφού το 1999 μέρος των αναγκών καλύφθηκε από τα ΤΕΦΑΑ. Το γεγονός παραδέχτηκε με δηλώσεις της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η πρόεδρος του κολυμβητηρίου, κ. Εμμανουηλίδου, λέγοντας πως «το ποσό είναι μικρό και αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες», οι οποίες υπολογίζονται σε 25 εκατομμύρια δραχμές. Σύμφωνα με την ίδια, το κολυμβητήριο αναμένεται να ανοίξει αύριο Τετάρτη, όμως δε διευκρινίζεται υπό ποιους όρους αυτό θα γίνει, εφόσον γίνει.

Σε επαφές που είχε η Διοίκηση του κολυμβητηρίου με τη ΓΓΑ, εκπρόσωπος της τελευταίας σύστησε την είσπραξη εισιτηρίου για την είσοδο των κολυμβητών και των συνοδών τους, με το επιχείρημα μάλιστα ότι το εν λόγω κολυμβητήριο δεν έχει έσοδα, ενώ άλλα έχουν. Πρόκειται για τη... λύση των κερματοδεκτών που η πρόεδρος - κατά τα φαινόμενα - δε θα είχε αντίρρηση να τοποθετηθούν, αν υπήρχε γραπτή πρόταση από τη ΓΓΑ.

Οπως μας ενημέρωσε ο Γιώργος Μπουσμπούκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ, και πατέρας ενός κοριτσιού που ασχολείται με τη συγχρονισμένη κολύμβηση, «σήμερα ένας γονιός πληρώνει 5 με 10 χιλιάδες δραχμές το μήνα, ανάλογα αν το παιδί του παρακολουθεί κλασική ή συγχρονισμένη κολύμβηση. Παράλληλα πληρώνει τον εξοπλισμό και τις μετακινήσεις των ομάδων. Κι αυτό γιατί ο Πανσερραϊκός, ακολουθώντας την τύχη όλων των αθλητικών σωματείων και παρά τις σημαντικές διακρίσεις αθλητών του, επιχορηγείται με ελάχιστα ποσά τα οποία μάλιστα λαμβάνει με καθυστερήσεις ετών».

Ο ίδιος εύλογα αναρωτιέται «τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες προπόνησης» και διαπιστώνει πως το ενδεχόμενο να εγκριθεί κάποια πίστωση θα λύσει το πρόβλημα για μερικές μέρες. Χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουσμπούκης σημειώνει: «Η κυβερνητική πολιτική μπορεί να χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεγαλοπαράγοντες, τύπου Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη, μπορεί να πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια μισθό για τους συμμετέχοντες στον οργανισμό της κ. Αγγελοπούλου για το 2004, αλλά δεν μπορεί να ζεστάνει ένα κολυμβητήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ