Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια

Απο τη χτεσινή πορεία στο Καματερό
Απο τη χτεσινή πορεία στο Καματερό
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έκαναν χτες οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή Καματερού, ζητώντας ή να κλείσει η χωματερή των Ανω Λιοσίων ή να δοθούν στο δήμο ισχυρά αντισταθμιστικά. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επιβάρυνση της περιοχής τους από τη λειτουργία της χωματερής, καθώς από το δήμο διέρχονται καθημερινά 2.000 απορριμματοφόρα. Οπως τόνισαν, η περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη, με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επιτείνει η διέλευση των απορριμματοφόρων.

Την κύρια ευθύνη για την όποια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής φέρει η κυβέρνηση, η οποία αρνείται να εφαρμόσει το σχεδιασμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, που προβλέπει τη χωροθέτηση τριών εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων και τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης, ώστε να περιοριστούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.

Πάντως, όπως φάνηκε από την ομιλία του δημάρχου Καματερού, Χρ. Δανάκου, προς τους συγκεντρωμένους, αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τη Δημοτική Αρχή, είναι η αύξηση των αντισταθμιστικών οφελών που εισπράττει για την επιβάρυνση της περιοχής από τη λειτουργία της χωματερής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ