Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Εγκληματική η υγειονομική γύμνια

Την αντιλαϊκή πολιτική υγείας του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου Αρτας που εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο αυτή την πολιτική, φωτογραφίζει ως ηθικούς αυτουργούς για τον τραγικό θάνατο νεαρού μοτοσικλετιστή την περασμένη βδομάδα στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Αρτας, λόγω έλλειψης εξοπλισμένου ασθενοφόρου, αλλά και για άλλα παρόμοια περιστατικά στην επαρχία, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας με ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για τον 33χρονο γιατρό Παν. Ασημακόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε ατύχημα, και έχασε τη ζωή του, καθώς, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αρτας που έφτασε στο χώρο του ατυχήματος δε διέθετε γιατρό ή νοσοκόμο, αλλά ούτε και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων επισημαίνει ότι υπεύθυνη για αυτά τα περιστατικά είναι η κυβέρνηση, η οποία απογυμνώνει τα νοσοκομεία από γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, για να τα παραδώσει τελικά στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι, αλλά το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου, που μείωσαν δραματικά τον αριθμό των εφημερευόντων γιατρών, για να κάνουν "οικονομία", που η κινητή μονάδα δεν έχει επανδρωθεί με το κατάλληλο προσωπικό και χρησιμοποιείται σαν κοινό ασθενοφόρο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ