Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΑΡΦΙΝ: Σημαντικά ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων της τράπεζας «Μαρφίν». Ο αριθμός των ψηφισάντων αυξήθηκε σχεδόν κατά μιάμιση φορά και οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» υπερτριπλασιάστηκαν. Στις εκλογές ψήφισαν 1.635 (από 968 το 2006). Για το ΔΣ του Σωματείου η «Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 143 ψήφους (από 42 το 2006) και πήρε μία έδρα (δεν είχε). Ανέδειξε δύο αντιπροσώπους για την ΟΤΟΕ και δύο για το ΕΚΑ (δεν είχε αντιπροσώπους). Το «Ενιαίο ψηφοδέλτιο» πήρε 1.340 ψήφους (από 763 το 2006) παίρνοντας 14 έδρες για το ΔΣ (από 15) και αναδεικνύοντας 20 αντιπροσώπους για την ΟΤΟΕ και 20 για το ΕΚΑ.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέα 48ωρη απεργία ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Υγείας τους. Και χτες η διοίκηση της Αγροτικής τράβηξε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια απαιτώντας να κηρυχθεί η απεργία τους καταχρηστική. Τελικά, το δικαστήριο δεν έγινε καθώς την κινητοποίηση κήρυξε η ΟΤΟΕ, αντί του σωματείου.

ΨΝΑ: Κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), ενώ σήμερα κλείνουν την πύλη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Το υπουργείο Υγείας, μοιράζοντας την αθλιότητα των ράντζων ανάμεσα στο ΨΝΑ και το Δρομοκαΐτειο, που έχουν «γονατίσει» αντιμετωπίζοντας περιστατικά απ' όλη την Ελλάδα και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αποφάσισε ότι κάθε Δευτέρα το Δρομοκαΐτειο θα κάνει «μισή εφημερία», από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. για τα εκούσια περιστατικά και τις εισαγγελικές εντολές. Την άλλη «μισή εφημερία» - δηλαδή απ' τις 8 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης - θα την κάνει το ΨΝΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Χωρίς ειδικευμένους βιοπαθολόγους λειτουργούν τα Βιοχημικά Εργαστήρια των δέκα μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ενωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας (ΠΕΙΒ). Τα Νοσοκομεία των οποίων τα Βιοχημικά Εργαστήρια δεν έχουν ειδικευμένους γιατρούς βιοπαθολόγους είναι: Αγιος Σάββας, Κρατικό Αθήνας, Σωτηρία, Αγία Σοφία, Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός, Τζάνειο, Μεταξά, ΚΑΤ και Αγιοι Ανάργυροι.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Τις κινητοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες πόλεις χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ, καλώντας τους συνταξιούχους σε αγωνιστική - ταξική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων, τονίζοντας ότι απ' τις 9 του Απρίλη στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει παιδίατρος. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ακόμα ότι η καρδιολογική κλινική παραμένει κλειστή εδώ και ένα χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ