Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Σκέψεις για τη δημιουργία του Μετώπου

Θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες σκέψεις μου γύρω από τη δημιουργία του Μετώπου που είναι η βασική θέση του 16ου Συνεδρίου.

Σε μια εποχή που ο ταξικός εχθρός συσπειρώνεται και προσπαθεί να αφαιρέσει όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, ακόμα και με τα όπλα, η συγκρότηση του Μετώπου όχι μόνο σε εθνική κλίμακα αλλά και παγκόσμια είναι απαραίτητη.

Οι εκδηλώσεις της Πράγας αλλά και η Συνδιάσκεψη των ΚΚ στην Αθήνα δείχνει ότι το ΚΚΕ βαδίζει στο σωστό δρόμο. Το πλάτεμα του Μετώπου στη χώρα μας βασανιστικά και επίμονα θα γίνει μέσα από τους αγώνες των εργατών, των αγροτών, των μαθητών -φοιτητών, της προοδευτικής διανόησης. Η ανατροπή του υπαρκτού σοσιαλισμού παρ' όλες τις αδυναμίες, τις στρεβλώσεις και τις προδοσίες των αναθεωρητών Γκορμπατσόφ και Σία, που αναρριχήθηκαν με μοναδικό σκοπό την ανατροπή του σοσιαλισμού, όπως τώρα ομολογούν, απέδειξε ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δε λύνει κανένα πρόβλημα αλλά δημιουργεί καινούρια - Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη κλπ. Οι λαοί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι ο σοσιαλισμός βασισμένος στο Μαρξισμό - Λενινισμό είναι το σύστημα του μέλλοντος.

Αυτή τη στιγμή των παραμονών του 16ου Συνεδρίου που ο ταξικός εχθρός συγκεντρώνει τα πυρά του κατά του ΚΚΕ, μου προκαλεί λύπη να βρίσκονται κορυφαία, πρώην στελέχη, Κωστόπουλος, Ντρέκος, να γίνονται βοηθοί του ταξικού εχθρού, ανακαλύπτοντας ότι τάχα δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΚΚΕ. Μα φίλε Μήτσο, δεν έχεις ακούσει για Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό, για υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία, και μπαίνεις κάτω από την προστασία του ταξικού εχθρού, με τις διάφορες συνεντεύξεις σου; Το ΚΚΕ δεν είναι που σε τίμησε με αξιώματα, γγ της ΓΣΕΕ, βουλευτή; Αν κουράστηκες πέστο και μη βρίσκεις δικαιολογίες.

Στέλεχος υπήρξες και θα πρέπει να ξέρεις τη στάση του Πλουμπίδη, που πληγωμένος από λαθεμένη απόφαση του Κόμματος στάθηκε μπροστά στο απόσπασμα και είπε: Τιμή μου είναι η τιμή του Κόμματος. Μην ξεχνάς Μήτσο ότι κανένας δε θυμάται τον Πήλιο Γούση, όλοι όμως θυμούνται τον Κολοκοτρώνη.

ΦΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΗΣ

πρώην Συνδικαλιστής - Αντιστασιακός

Συκιές - Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ