Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νομοσχέδια καθ' οδόν

Προσχηματικός ο διάλογος που επικαλείται η κυβέρνηση

Στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής βρίσκεται το ένα νομοσχέδιο για τη «μεταρρύθμιση του ΕΣΥ», ενώ και το άλλο οδεύει προς αυτή. Πρόκειται για τα δυο νομοσχέδια, την ύπαρξη των οποίων γνωστοποίησε δημοσίως ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος προσερχόμενος στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 25.10.2000.

Η συνοπτική παρουσίαση των νομοσχεδίων, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η εξής:

  • Το πρώτο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠΕΣΥ), την οργάνωση των νοσοκομείων, το ανθρώπινο δυναμικό και τον έλεγχο. Θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή σε έναν περίπου μήνα.
  • Το δεύτερο περιλαμβάνει τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ) και ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση μέχρι το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, να αρχίσει τμηματικά η εφαρμογή της μεταρρύθμισης από την αρχή του 2001.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ρ» το μεν πρώτο νομοσχέδιο ήταν στη Νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής πριν τη συνάντηση με τον ΙΣΑ, ενώ το δεύτερο βρισκόταν προς την Επιτροπή. Ετσι αποκαλύπτεται ότι ο διάλογος που διεξάγει το υπουργείο Υγείας απλώς χρησιμοποιείται ως επίφαση προειλημμένων αποφάσεων που θα αποβούν σε βάρος της υγείας του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ